avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Adresa din procura este cea din b.i anterior
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Adresa din procura este cea din b.i anterior

Bună seara!
Săptămână viitoare urmeaza sa vând apartamentul pe care il dețin cu soțul meu.El este plecat din țară,eu având procură notariala ptr vanzarea imobilului(data redactarii 21.03.2019).Problema este ca in procura a fost trecută adresa,seria si numarul din fostele buletine(eliberate in 2012);coincid numele si ,desigur,CNP_urile.Buletinele noastre actuale au fost eliberate in 2017.
Credeți că se poate încheia actul de vanzare-cumpărare daca s.a facut aceasta greseala?
Mentionez ca atat eu cat si soțul am prezentat buletinele actuale in original cand a fost făcută procura,dar noi eram deja în baza de date a notariatului de cand am cumparat apartamentul si nu am observat atunci aceasta greseala,iar acum sotul nu este in tara.Cum as putea rezolvă situația?Mi_e teamă mai ales că cei care il cumpără au apelat la credit ipotecar.
Va multumesc ptr timpul acordat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți la notariat. În Regulamentul de aplicare a Legii notarilor publici este prevăzută procedura de îndreptare a erorilor materiale, citiți cu atenție ce scrie mai jos.

Art. 218

(1) Erorile materiale sau omisiunile vădite din actele şi procedurile notariale pot fi îndreptate prin încheiere de rectificare. Nu sunt admise corecturi direct în cuprinsul actelor notariale.

(2) Erorile materiale sau omisiunile vădite pot privi numele şi calitatea părţilor, erori de calcul, precum şi orice alte asemenea erori materiale cuprinse în actele notariale, care nu privesc aspecte ce pot afecta natura, obiectul actului sau conţinutul raporturilor juridice dintre părţi. (...)

(3) La cerere, îndreptarea erorilor materiale şi completarea omisiunilor vădite se fac numai după prezentarea de către părţi a exemplarelor originale sau, după caz, a duplicatelor actului, deţinute de acestea.

(4) Îndreptarea erorilor materiale şi completarea omisiunilor vădite, din oficiu, se fac pe baza exemplarului din arhiva biroului notarial sau a Camerei, comunicându-se părţilor şi registrelor de publicitate câte un exemplar al încheierii.

(5) Încheierea prevăzută la alin. (1) se ataşează la exemplarele originale ale actului şi, după caz, la duplicatele actului aflate în arhivă sau prezentate de părţi.

(6) Despre existenţa încheierii de rectificare se face menţiune pe toate exemplarele originale şi duplicatele actului, atât cele aflate în arhiva biroului, cât şi cele prezentate de părţi.

(7) În cazul în care aceeaşi eroare materială sau omisiune vădită este identificată în mai multe acte sau proceduri notariale aflate în raport de interdependenţă, se admite îndreptarea sau completarea lor prin aceeaşi încheiere.
(...)
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare cnp intr-un contract de vanzare-cumparare mia26maria mia26maria Ce se poate face in cazul in care notarul a incheiat CU GRESELI contractul de vanzare cumparare a unui teren ( MAI EXACT , MI A GRESIT CNP ul ).Trebuie sa ne ... (vezi toată discuția)
Duplicat contract de v_c laura1016 laura1016 Am urmatoarea nelamurire privind procedura actuala de V_C , cu retinere la notar a actului original si elaborare catre contractanti a unor duplicate ; ... (vezi toată discuția)
Procura nesemnata CarmenCorina CarmenCorina Buna ziua.Este legala si poate fi folosita in instanță o procura speciala nesemnata de cel care o da? (Mandant).Scrie mandant....numele s.s si atât fara ... (vezi toată discuția)