avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura nesemnata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura nesemnata

Buna ziua.Este legala si poate fi folosita in instanță o procura speciala nesemnata de cel care o da? (Mandant).Scrie mandant....numele s.s si atât fara semnătură.Mulțumesc celor care vor raspunde.
Cel mai recent răspuns: CRACIUNDANIELA , utilizator 20:32, 1 Aprilie 2017
Actele autentice se incheie intr-un singur exemplar original, care ramane in arhiva biroului notarial. Ceea ce primesc partile se numeste duplicat. Originalul ramas in arhiva biroului notarial este singurul care este semnat. Duplicatele nu se semneaza. Acel “s.s.” are semnificatia “ s-a semnat”. Daca veti citi pe verso sau atasata incheierea de autentificare, veti observa si ceea ce se cheama formula de duplicat “Prezentul duplicat s-a întocmit în x (xxx) exemplare, de ......., notar public, astăzi, data autentificării actului, si are aceeaşi forţă probantă ca originalul. “
Mulțumesc mult.
Duplicatele care se elibereaza partilor nu se semneaza de catre acestea, in cazul indicat de d-voastra procura fiind perfect valabila!
Cu siguranta aveti un duplicat. Originalul ramane in arhiva biroului notarial unde a fost intocmita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare-cumparare ap. prin notariat, stampilat, inregistrat, dar nesemnat de parti Lidia2012 Lidia2012 Am incheiat un act de vanzare-cumparare a unui apartament , dar Notariatul ne-a eliberat partilor cate 2 exemplare DUPLICAT, care poarta stampila in sec a ... (vezi toată discuția)
Părinții mei mi-au donat o garsonieră, dar ca act mi s-au dat două duplicate nesemnate. am dreptul să îi solicit doamnei notar o copie după original? Ale Vio Ale Vio Buna ziua. Ieri, 12 septembrie 2018, părinții mei mi-au donat o garsoniera, prin act donație, la notariat. Fratele meu este trecut ca si declarant, în ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare BALOSINRODICA BALOSINRODICA Buna ziua, va rog sa ma ajutati in problema mea cu care ma confrunt. Vreau sa cumpar un teren, am fost la notar pentru incheierea contractului de vanzare ... (vezi toată discuția)