avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Contract vanzare cumparare

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati in problema mea cu care ma confrunt.
Vreau sa cumpar un teren, am fost la notar pentru incheierea contractului de vanzare cumparare si acesta a spus ca nu o sa mi dea originalul contractului, o sa primesc o copie legalizata, ca s a schimbat legea in sensul acesta. Eu nu vad normal sa nu am originalul contractului. In ce lege se specifica lucrul acesta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 09:11, 7 Octombrie 2016
LEGE nr. 36 din 12 mai 1995 (*republicată*) notarilor publici şi a activităţii notariale
CAPITOLUL V
Procedura actelor notariale

SECŢIUNEA a 2-a
Autentificarea înscrisurilor
Art. 98
(1) Actele autentice notariale se întocmesc într-un singur exemplar original, care se păstrează în arhiva notarului public.
(2) Exemplarul original al înscrisului autentificat, împreună cu anexele care fac parte integrantă din acest înscris, se semnează în faţa notarului public de către părţi sau de către reprezentanţii lor şi, după caz, de cei chemaţi a încuviinţa actele pe care părţile le întocmesc, de martorii-asistenţi, atunci când este cerută prezenţa lor, şi, după caz, de cel care a redactat înscrisul, în condiţiile prezentei legi.
(3) Prin anexa care face parte integrantă din înscris se înţelege orice înscris ataşat înscrisului principal, care detaliază sau completează conţinutul acestuia din urmă şi a fost declarat ca atare de către părţi, înscrisurile care constituie documentaţia necesară autentificării se reţin la dosarul actului şi nu se consideră anexe.
(4) Părţile vor primi un duplicat de pe actul original. Duplicatul actului notarial are forţa probantă prevăzută de lege ca şi originalul actului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare-cumparare ap. prin notariat, stampilat, inregistrat, dar nesemnat de parti Lidia2012 Lidia2012 Am incheiat un act de vanzare-cumparare a unui apartament , dar Notariatul ne-a eliberat partilor cate 2 exemplare DUPLICAT, care poarta stampila in sec a ... (vezi toată discuția)
Contract tide tide Prietenul meu a cumparat un apartament in anul 2000, a fost la un notar public ca sa faca contractul. Secretara a facut contractul a semnat prietenul meu si ... (vezi toată discuția)
Părinții mei mi-au donat o garsonieră, dar ca act mi s-au dat două duplicate nesemnate. am dreptul să îi solicit doamnei notar o copie după original? Ale Vio Ale Vio Buna ziua. Ieri, 12 septembrie 2018, părinții mei mi-au donat o garsoniera, prin act donație, la notariat. Fratele meu este trecut ca si declarant, în ... (vezi toată discuția)