avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Părinții mei mi-au donat o garsonieră, dar ca act ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Părinții mei mi-au donat o garsonieră, dar ca act mi s-au dat două duplicate nesemnate. Am dreptul să îi solicit doamnei notar o copie după original?

Buna ziua. Ieri, 12 septembrie 2018, părinții mei mi-au donat o garsoniera, prin act donație, la notariat. Fratele meu este trecut ca si declarant, în actul de donație. Eu i-am spus doamnei notar ca ar trebui sa semnam toate exemplarele actului. Dânsa mi-a răspuns: "Se semnează numai originalul actului". Eu am primit 2 duplicate, amândouă nesemnate. Fratele meu poate sa-mi atace acest act de donație, pe motiv că eu am 2 duplicate care nu sunt semnate de mine, părinții mei si el ? Eu am dreptul sa ii solicit doamnei notar, acum, 1 copie după exemplarul original al actului de donație, care are semnăturile părților? Multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poate fi atacat actul pt motivul indicat de dvs,Dna notar a avut dreptate duplicatele raman in posesia dvs ,originalul la notar.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din 2013, actele notariale se semnează intr-un singur exemplar original, care rămâne în arhiva biroului notarial.
Părțile primesc doar duplicate, care nu se semnează.
Rațiunea consta in prevenirea falsificarii semnăturilor.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc frumos pentru răspunsul prompt, domnul avocat. O zi buna
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc , doamna raluk. Stiu ca in prezent se semnează doar exemplarul original al actului. Dar eu mai am 1 act, facut in anul 2015, pe care l-am semnat si eu si doamna care mi-a vandut 1 apartament. Deci chiar daca a fost după 2013, si duplicatele mele s-au semnat




raluk0207 a scris:

Din 2013, actele notariale se semnează intr-un singur exemplar original, care rămâne în arhiva biroului notarial.
Părțile primesc doar duplicate, care nu se semnează.
Rațiunea consta in prevenirea falsificarii semnăturilor.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu am dreptul sa ii solicit doamnei notar 1 copie după actul original de donație, pe care apar semnăturile părților implicate ? Eu vreau sa am si eu o copie cu toate semnăturile, nu imi ajung aceste duplicate, care nu au semnăturile părților implicate. Pana la urma, eu, ca si donatara am plătit onorariul notarei. Mentionez ca părinții mei sunt amici cu această doamna notara

Alte discuții în legătură

Contract tide tide Prietenul meu a cumparat un apartament in anul 2000, a fost la un notar public ca sa faca contractul. Secretara a facut contractul a semnat prietenul meu si ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare ap. prin notariat, stampilat, inregistrat, dar nesemnat de parti Lidia2012 Lidia2012 Am incheiat un act de vanzare-cumparare a unui apartament , dar Notariatul ne-a eliberat partilor cate 2 exemplare DUPLICAT, care poarta stampila in sec a ... (vezi toată discuția)
Fals în acte: promisiune de vânzare-cumpărare autentificată în 2014, dar promitentul vânzător (tata) a decedat în 2013. ce pot face eu acum? Nicoletahagi Nicoletahagi Buna ziua! De curand am aflat ca cineva imi lucreaza hectarele pe care le am de la tatal meu. Am cercetat putin si am aflat ca exista o promisiune de vanzare ... (vezi toată discuția)