avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate formihnea

Activitate formihnea

Domnilor va rog sa ma indrumati!
In urma cu 1 luna, fiul meu minor dorind sa faca un sport este preselectionat de un club. Pentru a continua practicarea Clubul respectiv imi cere acceptul in forma scrisa si autentificata:
Declaratie de accept, la notar, pentru ca fiul minor sa practice un sport la un anumit club intre anii 1 sept 2011 si 1 august 2015.
In forma : Subsemnatul, cetatean, domiciliat, CNP si CI, declar pe propria raspundere, cunoscand dispozitia art. 292 Cod Penal ca sunt de acord ca fiul meu minor , numele CNP, adresa , C.I nr. serie , in perioada 1 sept 2011 si 1 august 2015 fiul minor sa practice un sport la un anumit club . Intrebarea este urmatoarea . La data de 27 august 2014 fiul meu devine major , implinind 18 ani. Am intocmit declaratia la notar pana in 2014. Clubul respectiv respinge aceasta declaratie cerand expres ca data finala sa fie 1 august 2015. Sunt indreptatit sa dau aceasta declaratie ? in aceasta forma? intre 2014-2015 fiul meu nemaifind minor si nu va mai poseda nici C.I. seria ..nr..Am eu posibilitatea sa ma exprim acum pentru viitor in favoarea sau defavoarea unor activitati ce le va face fiul meu cand va fi major? Cum sa procedez ? Clubul nu accepta, fiul meu este suparat pe mine ...ce sa fac? sa dau alta declaratie pur si simplu punand acolo anul 2015 si gata? Va rog si va multumesc anticipat
Buna ziua- va multumesc anticipat pentru posibilitatea primirii unei consutatii juridice.
Cazul este urmatorul. In urma vanzarii unei propietati -4 ha vie de soi jud Vrancea Panciu sotia mea primeste de la parinti o suma importanta. Deoarece in familia sotiei au fost 5 surori din care trei nu au avut copii, fiecare au lasat unui nepot, la care au considerat personal si din discutie in familie, o garsoniera sau 2 camere. Zic lasat pentru ca au fost facute acte de v/c dar fara plata sumei in fapt. Nu au fost probleme deosebite la redactare contractv/c sau la notar. Una din surorile mamei sotiei mele plus sotul, vinde in Timisoara si cumpara in 1996 in Bucuresti o garsoniera pt a fi mai aproape de noi neavand copii. Am stabilit de curand sa facem contract de v/c pentru garsoniera.Ne interesam de acte. Cadeam de acord ca trebuie sa includa actul de c/v ,uzufruct viager pentru a nu exista dubii in privinta domiciliului lor. Suntem trimisi la doctor de familie si apoi la IML deoarece au 72 respectiv 74 ani dar nu au probleme majore de sanatate. Starea materiala f buna ( Colonel in rezerva respectiv fosta contabila) La IML platim pentru actele necesare 370 ron 2 certificate, respectiv 70 ron la Centrul sanatate mintala. Dupa 1si 1/2 luna cu actele mergem la notar. La ridicarea actelor am citit incheierea doar. Mergem la notariat. Constatam cu totii urmatoarele: la pct 3 Motivatia actului 4.Informatii din acte medicale: " Doreste sa faca impreuna cu sotul act de vanzare cumparare cu drept de uzufruct voager si intretinere in favoarea nepoatei numite....." nu am gresit.... asa scrie uzufruct voager si intretinere. Notarul ne spune ca in acest caz nu mai este vanzare cumparare este contract intretinere si trebuie sa apelam si la Autoritatea tutelara, dar trebuie rectificat si actul Certificat medicolegal la gresala gasita in act " uzufruct voager". Mergem la autoritatea tutelara, care ne cere noua cumparatorilor sau cum sa zic intretinatorilor?: Adeverinta de sanatate si Certificat medico-legal psihiatric la IML, adeverinte de salariu si cerere. Daca iar luam calea IML de data asta pentru noi , pierdem valabilitatea certificatelor IML obtinute pentru vanzatori. In cabinetul medicilor de la IML vanzatorii au fost intrebati in forma urmatoare : " Nu vreti sa faceti cum e mai bine?" raspunsul a fost afirmativ. Oricine in acest caz vrea cum e mai bine.Au hotarat cum e mai bine sau cum au crezut ei ca e mai bine. A fost formulata de domnii medici o hotarare de vointa univoca " vor sa faca act de v/c cu uzufruct voager si intretinere in favoarea" dar in favoarea fara sa in intrebe pe favorita daca vrea in conditiile date sa faca un act de v/c care am inteles ca nu mai e de v/c. Deci mergi la medic sa vada daca esti sanatos si te alegi cu o declaratie de proprie vointa obtinuta in conditiile unor discutii de 15-20 minute pe teme libere fara a avea scop declarat obtinerea acelor declaratii. Atunci ce mai caut la notar ca actele de voita le-au dat in fata medicilor de la IML. Notarul a constatat ce au zis medicii, ne-au spus ca nu mai e vb de v/c .
Va rog, sfatuiti-ma cum sa rezov cazul sau calea. Nu mai inteleg. Pot merge la un cabinet medical pentru a vedea ca starea de sanatate e buna, sau ce sa fac.

citat de mai sus:
" Am stabilit de curand sa facem contract de v/c pentru garsoniera.Ne interesam de acte. Cadeam de acord ca trebuie sa includa actul de c/v ,uzufruct viager pentru a nu exista dubii in privinta domiciliului lor"