M-am prezentat la Politie si am primit sfaturi utile. In ce priveste plangerea penala mi s-a spus ca aceasta trebuie facuta de firma in cauza care a fost prejudiciata, si nu de mine.
va multumesc pentru sfaturile competente pe care mi le-ati dat.
Care este termenul minim pentru care pot sa inchei un contract de comodat pentru un apartament, si care sant obligatiile fiscale rezultate din acest contract?
Cine trebuie sa mai vizeze contractul in afara de comodant si comodator?
Am aflat dupa o saptamana, cand s-au prezentat agentii care au dat imprumutul, si m-am trezit cu ei la usa. mai precis seara a venit un agent si a doua zi dimineata a venit altul la celalalt apart. Apoi m-am prezentat eu la firma respectiva.
Eu colaborez, dar trebuie sa ma duc eu la Politie sa anunt, s-au astept sa fiu chemat, pentru ca am dat toate datele la biroul fraude al firmei si mi-a spus ca au trecut ei pe la politie.
Am inchiriat doua apartamente in regim hotelier, fara forme legale, la niste persoane necunoscute. Persoanele respective si-au confectionat carti de identitate false trecand numele meu si a fiului meu, luate de la tabela de locatari si adresele apartamentelor respective. Pe baza acestor carti de identitate false au facut la PROVIDENT imprumuturi doar cu buletinul, au luat banii si au plecat. Dupa o saptamana am aflat,:) m-am dus la firma respectiva si am dat o nota informativa cerand suspendarea contractului de imprumut, aratand cartea mea de identitate care are alte date (poza, CNP, adresa,etc), rezultand clar ca s-au folosit de un fals. Intrebarea mea este, ce obligatii am eu fata de Politie, sau fata de firma de imprumut, si ce consecinte pot suporta din asta. Mentionez ca nu-mi amintesc persoanele in cauza, iar dupa pozele din copiile buletinelor false nu le pot recunoaste. Pana in prezent nu am facut reclamatie la Politie, (a trecut o saptamana), deoarece mi s-a spus de la biroul de fraude ca au anuntat ei Politia.