avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals / uz de fals / frauda
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals / uz de fals / frauda

Am inchiriat doua apartamente in regim hotelier, fara forme legale, la niste persoane necunoscute. Persoanele respective si-au confectionat carti de identitate false trecand numele meu si a fiului meu, luate de la tabela de locatari si adresele apartamentelor respective. Pe baza acestor carti de identitate false au facut la PROVIDENT imprumuturi doar cu buletinul, au luat banii si au plecat. Dupa o saptamana am aflat,:) m-am dus la firma respectiva si am dat o nota informativa cerand suspendarea contractului de imprumut, aratand cartea mea de identitate care are alte date (poza, CNP, adresa,etc), rezultand clar ca s-au folosit de un fals. Intrebarea mea este, ce obligatii am eu fata de Politie, sau fata de firma de imprumut, si ce consecinte pot suporta din asta. Mentionez ca nu-mi amintesc persoanele in cauza, iar dupa pozele din copiile buletinelor false nu le pot recunoaste. Pana in prezent nu am facut reclamatie la Politie, (a trecut o saptamana), deoarece mi s-a spus de la biroul de fraude ca au anuntat ei Politia.
Cel mai recent răspuns: ivirgil , utilizator 15:11, 11 Noiembrie 2009
aveti obligatia sa colaborati cu autoritatile pt. stabilirea adevarului,
in privinta inchirierii fara forme legale aici o sa fie iar ceva probleme, contractul de inchiriere trebuie facut in forma scrisa plus declaratie la fisc,
interesant cum ati aflat asa repede de cele pe care le relatati, dar exista autoritate investita pt. a mentine legalitatea,
sper sa nu aveti nici un necaz
Trebuie sa colaborati cu organele de urmarire penala si sa le oferiti toate amanuntele care sa conduca la aflarea adevarului....
Am aflat dupa o saptamana, cand s-au prezentat agentii care au dat imprumutul, si m-am trezit cu ei la usa. mai precis seara a venit un agent si a doua zi dimineata a venit altul la celalalt apart. Apoi m-am prezentat eu la firma respectiva.
Eu colaborez, dar trebuie sa ma duc eu la Politie sa anunt, s-au astept sa fiu chemat, pentru ca am dat toate datele la biroul fraude al firmei si mi-a spus ca au trecut ei pe la politie.
EU CRED CA ESTE BINE, SA aduceti la cunostita politiei isprava celor care au acte false mai ales ca sunt pe numele dv. poate ca mai fac cine stie ce fapte
Mai precis formulati o plangere penala impotriva celor doua persoane. In fapt, despre asta este vorba!

Alte discuții în legătură

Credit fals pe numele sotiei luat de altcineva doclaro doclaro Buna ziua, In martie 2008 m-am casatorit civil. Sotia a luat numele meu de familie. In iunie 2008 ne-am mutat intr-o garsoniera, proprietatea tatalui meu. ... (vezi toată discuția)
Frauda bancara Nynaeve Nynaeve As dori sa va cer parerea in legatura cu o situatie neplacuta.In primavara 2008 sotul meu a fost informat ca trebuie sa plateasca o suma(in jur de 1000 euro) ... (vezi toată discuția)
Poate cineva sa facă împrumut În altă țara daca sunt in ... Casian4333 Casian4333 Poate cineva sa facă împrumut În altă țara daca sunt in Romania cu un CNP fara a avea poza de buletin am zis din greșeală cnpu l meu pe un site și acei ... (vezi toată discuția)