avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Frauda bancara
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Frauda bancara

As dori sa va cer parerea in legatura cu o situatie neplacuta.In primavara 2008 sotul meu a fost informat ca trebuie sa plateasca o suma(in jur de 1000 euro) constituind plata a trei luni de rate pentru un credit de nevoi personale contractat la BCR in decembrie 2007,lucru care ne'a uimit peste masura deoarece sotul meu nu a contractat acest credit nici macar nu a fost in Bucuresti in acea perioada si oricum nu s'ar fi incadrat in barem pentru credit,el primind in acel moment indemnizatie pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani si fiind elev la seral.Initial firma recuperatoare de credite a fost EOS KSi.Sotul meu in anul 2005 a pierdut buletinul,care a fost declarat nul si i s'a eliberat un altul.Aparent cineva a putut sa contracteze un credit cu buletinul acela si o serie de acte false,cum ar fi carte de munca falsa,adeverinta de salariu falsa,diploma de studii falsa (acolo era trecut drept licentiat in Drept)factura de utilitati etc.A depus plangere penala la Politie si acestia au demarat o ancheta pentru urmarirea acestui caz.Bineinteles ca intre timp au fost nenumarate convorbiri telefonice cu EOS si cu departamentul juridic al BCR etc.Recent am primit pe fosta adresa (nu mai locuim in Bucuresti de 2 ani,din iulie 2007) o somatie de la alta firma de recuperare credite care se pare ca a preluat creditul de la banca dupa ce EOS si'a incheiat contractul cu ei la sfarsitul lui 2008.Incercam sa sunam la nr acestei firme dar inca nu am reusit nu se conecteaza niciodata.
Ce vreau eu sa stiu este daca este legal sa se preia un credit care este urmarit pentru frauda si daca este normal ca o persoana nevinovata,de a carei identitate s'au folosit niste infractori,sa fie hartuita cu aceste somatii,citatii etc.In plus,noi nu mai locuim acolo de mult,avem viza de flotant la actualul domiciliu si am dori sa ne schimbam buletinele,le'am pastrat in primul rand datorita acestei incurcaturi,sa nu cauzeze alte complicatii.
Va rog frumos o parere.In plus se pare ca sotul figureaza si la biroul de credite si nici asta nu e corect,desi nu avem de gand sa luam vreun credit prea curand,niciodata daca se poate.Nu mai am incredere in banci.
Cel mai recent răspuns: ContSters145427 , utilizator 22:39, 27 Septembrie 2010
Din punctul meu de vedere puteti face.
1. Scrisoare scrisa catre BRD-de scoatere din evidentele Biroului de Credite, precum si recfunoasterea ca respectivul credit nu a fost cobntractat de catre d-voastra.
2. Petitie la OCPI.
3. Apelati la un avocat care sa va reprezinte interesele.
4. Nu au ce va face in conditiile arartate de d-voastra.
Va multumesc mult pentru sfat,totusi eu nu inteleg de ce o firma de recuperare credite ar alege sa preia un credit investigat pentru frauda,iar daca ei nu au stiut acest lucru nu e ca si cum ar fi inselati de banca?In al doilea rand oare poate instanta sa pronunte pentru executare silita intr'un caz care se afla sub investigare?
Oricum noi vom trimite acestei firme de recuparari copii dupa hartiile de la politie care dovedesc ca s'a inceput ancheta cu privire la acest caz,dar cred ca era de datoria bancii sa ii anunte in momentul preluarii creditului despre situatia acestuia.
Trebuie sa va ganditi ca poate cei de la firma de recuperare credite nu au stiut ca exista o sesizare a dvs la pilitie pentru frauda!B-)
Pana nu se solutioneaza ancheta demarata de politie nu vor putea sa faca absolut nimic.In functie de rezultatul anchetei se va sti daca sotul dvs este datornic sau daca alta persoana a folosit actul sau de identitate si a luat un credit , situatie in care sotul dvs va fi exonerat de raspundere!
B-)
Mai multe detalii privind fraudele bancare puteti gasi accesand site-ul [ link extern ] .

In cazul in care buletinul sotului a fost copiat, atunci pe copia buletinului de la banca ar trebui sa apara poza persoanei care a luat creditul (si nu a sotului dvs).
Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2010
lomagnificul, utilizator
Este important de retinut ca firmele care se ocupa cu recuperarea creditelor restante nu verifica niciodata situatia efectiva a creditului.Punctul dvs de vedere trebuie sustinut cu toate inscrisurile si actele din dosarul penal ce s-a format in urma plangerii dvs la politie si in egala masura trebuie sa le solicitati sa sisteze orice fel de somatie sau emitere de titlu executoriu, sa va dea nr de inregistrare la cererea dvs si ulterior sa va prezentati cu aceleasi dovezi la Banca la care a fost contractat creditul si apoi, cu adresa de la acestia, la biroul de credite pentru radiere.In mod logic fara o confirmare oficiala din partea politiei (respectiv solutionarea dosarului) ca sotul dvs nu are nici o legatura cu creditul contractat este aproape imposibil sa obtineti radierea din biroul de credite, dar merita incercat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit la banca - furt de indentitate cristianamada cristianamada Buna ziua, vreau sa va prezint situatia mea, poate imi puteti da cateva sfaturi. In anul 2006, la o vizita normala la banca unde aveam deschis un cont (BCR), ... (vezi toată discuția)
Credit fals pe numele sotiei luat de altcineva doclaro doclaro Buna ziua, In martie 2008 m-am casatorit civil. Sotia a luat numele meu de familie. In iunie 2008 ne-am mutat intr-o garsoniera, proprietatea tatalui meu. ... (vezi toată discuția)
Notificare banca + societate recuperari creante - executare silita dorina gh dorina gh Datele problemei: am luat credit de nevoi personale de la bcr de 3 ani de zile. am platit mereu la timp, dar la inceputul anului acesta 5 luni nu am mai putut ... (vezi toată discuția)