Buna ziua, vreau sa va prezint situatia mea, poate imi puteti da cateva sfaturi. In anul 2006, la o vizita normala la banca unde aveam deschis un cont (BCR), sunt instintata ca am un credit la care am intarziat cu ratele, eu stiind ca nu facusem nici un credit cer datele si aflu ca, stupoare , aveam un credit pe numele meu la o sucursala din judetul Giurgiu. Eu locuiesc in Bucuresti si nu am avut alta adresa vreodata decat din Bucuresti. Pe scurt am fost la sucursala respectiva si cu greu si scandal am reusit sa vad o parte din actele acelui presupus credit "al meu" printre care si o copie dupa o carte de indentitate unde doar numele si CNP-ul meu erau reale, restul datelelor fiind fictive (adresa, serie de buletin ), si poza apartinea clar altei persoane. Ulterior m-am intors in Bucuresti la sucursala unde aveam contul meu si am depus o cerere/plangere si am fost asigurata ca totul este in regula, se stie ca a fost o frauda si sa stau linistita ca se rezolva. Am mai intrebat la ceva timp aprox 1 an si la fel mi s-a comunicat ca banca si-a recuperat banii de la compania de asigurari si eu nu trebuie sa am nici o problema, sa stau linistita.
Acum, revenind in prezent , cu doar cateva zile in urma primesc o scrisoare de la o firma de recuperari de datorii "EOS KISI", unde sunt somata sa le platesc datoria de 39000 ron, suma reprezentand datoria mea catre BCR care ar fi cesionat-o la un moment dat unui lant de firme care la final au compania lor (EOS). Asa-zisul credit era daca tin minte bine undeva la 5000 euro.
Acum va intreb ce pot face in situatia de fata, exista posibilitatea unei executari silite? Trebuia sau trebuie sa fac plangere la politie, sau ma adresez unui avocat?
Va multumesc anticipat pentru raspuns, am incercat sa relatez totul cat am putut de scurt.