Libertatea actuala, cand fiecare are dreptul sa publice ce vrea, bulverseaza multimea. Tu, ai nevoie de notiunile de baza ale dreptului, nu de n interpretari si viziuni. Ai timp de ele in cei 2 ani la INM si in anii ce vor urma.
Abstractizarea notiunilor strica. Lucrurile sunt / sau poate ar trebui sa fie clare. Cel putin la partea teoretica !
Fiecare este liber sa invete dupa ce autori vrea, eu prefer sa invat dupa Dongoroz si Streteanu....Mi se par cei mai logici...
Guvernul a decis ca noul cod de procedura civila sa fie pus in aplicare incepand cu 1 iunie 2012
de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Miercuri, 25 ianuarie 2012, 10:57 Actualitate | Esenţial
Executivul a aprobat in sedinta de miercuri un proiect de lege pentru punerea in aplicare a Codului de procedura civila. Potrivit ministrului justitiei, Catalin Predoiu, principala prevedere din proiect este stabilirea datei de 1 iunie 2012 pentru punerea in aplicare a codului. Proiectul urmeaza sa fie discutat in Parlament. "Potrivit deciziei de astazi a Guvernului, noi vom propune Parlamentului, prin proiect, data de 1 iunie 2012 pentru punerea in aplicare a noului Cod de procedura civila", a spus Catalin Predoiu.
Predoiu a mai spus ca cererile si procedurile de executare silita initiate inainte de data aplicarii noului Cod vor fi solutionate conform legislatiei valabile la momentul inceperii acestora.
Predoiu a mai spus ca o serie de prevederi din noul Cod de procedura civila privind competenta, solicitarea partilor, au fost deja puse in aplicare prin legea micii reforme.
Raportul Comisiei Europene din iulie 2011 remarca faptul ca Romania a facut demersuri pentru imbunatatirea procedurilor judiciare si ca autoritatile romane au intreprins demersuri pentru a eficientiza procedurile judiciare si a continuat pregatirile pentru intrarea in vigoare a patru Coduri noi.
Pentru cresterea ritmului reformei judiciare in urmatoarea perioada, CE spunea ca Romania ar trebui sa adopte un plan de implementare a Codului civil si pentru celelalte trei noi coduri (Cod penal, Cod de procedura civila si de procedura penala-n.r.) care urmeaza a fi introduse in 2012 si sa creeze un cadru de cooperare impreuna cu magistratii si cu societatea civila pentru a facilita ajustarile structurale necesare ale sistemului judiciar.
Comisia sustinea ca este important sa se evite practicile divergente si ca o buna pregatire a magistratilor
Persoanele care au pierdut procesele in mod definitiv pot sa faca cerere de revizuire
Felicitari celor care au reusit sa promoveze. Felicitari si celor mai putin norocosi, care sunt sigura ca au muncit la fel de mult, si nu va pierdeti speranta, nu capitulati in fata sistemului, nu le oferiti aceasta satisfactie. Oricum adevarata munca abea acum incepe, mai ales pentru proaspetii avocati.