În primul rând, mulțumesc amândurora pentru răspunsuri.
@nucu$: din păcate, tocmai procesul verbal (sau anexa 2) mă chinui să îl obțin de la polițist. Mașina mea stă lovită de atunci.
Dacă nu se prezintă cel ce m-a lovit într-un termen anume pentru declarații (polițistul mi-a zis ceva de 60 de zile (?), termen ce mi se pare enorm), când sau cum obțin vreun proces verbal sau vreun act pentru a discuta cu cei de la FPVS?
Eu eram șofer, singur în mașină, undeva în afara Bucureștiului. În fața mea, noaptea, mi-a apărut o mașină fără lumini dintr-o afara părții carosabile, într-o curbă, el încercând să întoarcă. Nu am putut evita impactul. Cel ce mi-a ieșit în față a declarat inițial că nu are nimic, dar mai apoi că îl doare o mână și a plecat până la spital, fără să aștepte poliția, lăsându-i pe cei cu care mai era el în mașină acolo. Am chemat și poliția, a făcut măsurători, poze etc. Polițistul cu dosarul mi-a spus că s-a dus la spital să îi vadă actele, am stat aproape 3 ore în secția de poliție ca să se întoarcă și să îmi zică că nu are niciun act la el, că e internat acolo deocamdată (ulterior am aflat de la spital că nu a fost deloc internat, ci doar a trecut pe acolo) și că să aștept să vină cu actele. Și tot aștept.
Bună ziua. Am o întrebare. Am avut acum ceva vreme un accident de circulație, eu fiind în postura de victimă. Vinovatul a declarat că nu are niciun act la el, dar mi-a spus că nu are nici asigurare valabilă și mi-a arătat o poliță expirată de mai mult de o lună. Au trecut aproape 3 săptămâni de atunci şi acum mi-a spus că nu se va duce deloc la poliţie să declare accidentul. De altfel, nici poliţistul nu este deloc cooperant, minţindu-mă în nenumărate rânduri. Lui nu i s-a luat până acum nicio declaraţie şi nici nu a adus vreun act la poliţie. Ce pot să fac în continuare? Mulţumesc.