Raspunsul Casei de Pensii la solicitarea mea de a incheia un Contract de asigurare sociala a fost ca nu am dreptul pentru ca sunt pensionara de invaliditate gr.II si nu prestez nicio activitate.Daca as fi avut gr.III ,puteam incheia contract numai daca avem AF sau PFpe numele meu.Acesta a fost raspunsul primit de la ghiseul de informatii!
O zi mai buna
Multumesc pentru clarificarea privind CASS.
Problema mea este ,cum pot convinge Comisia de expertiza pentru a ma declara irevizuibila la urmatoarea data ,in situatia in care imi lipseste 1 zi pentru ca stagiul de cotizare sa fie complet.Mentionez ca sunt gradul II de invaliditate,diagnosticul nu permite trecerea in gradul III si nu doresc sa trec in pensie anticipata partial.
Cu scuzele de rigoare ,problema mea nu mi se pare clarificata.
Analizandu-mi cuponul lunar de pensie ,observ ca mi se retine lunar CASS incepand din sept 2008. In aceasta situatie , mai este necesar sa inchei Contractul de asigurare sociala daca mi de retine obligatoriu aceasta contributie inca de la data pensionarii?
Mergand in continuare cu rationamentul,perioada de pensie de invaliditate nu este considerata ca stagiu de cotizare?
V-as ruga sa-mi spuneti ce baza legala exista in acest sens ,eventual sa-mi specificati concret in ce document este prevazut acest drept ,pentru pensionarii de invaliditate gr.II
Diagnosticul pe care il am nu-mi permite incadrarea in gradul III de invaliditate.Totusi ca pensionar de invaliditate gr.II nu as putea sa inchei cu Casa de Pensii un Contract individual de asigurare sociala pe o perioada minima ,pentru completarea stagiului de cotizare ?
Buna seara,
Sunt pensionata medical gr.II in anul 2008 cu drept de revizuire la 1 an.Conform deciziei de pensionare rezulta:
-data nasterii;13.10.1954
-sex: f
-data ivirii invaliditatii :12.08.2008
-varsta la data ivirii invaliditatii :53ani,9luni,29zile
-stagiul de cotizare realizat:29ani,9luni,29zile
-stagiul potential:1zi
Alte date:
-cursuri universitate de zi intre 1973-1978
-data angajarii-01.09.1978
- lucrat in grupa II - 4ani,4luni
-certificat handicap grav si accentuat-1an(2006)
La data pensionarii medicale nu am indeplinit stagiul de cotizare complet cu o diferenta de 1 zi iar la data prezentarii la revizuirea medicala dupa 1 an (august 2009),comisia mi-a atras atentia ca nu am indeplinita aceasta conditie a stagiului complet care este in cazul meu , 29ani si10luni.Va rog sa ma sfatuiti ce demersuri as putea face pentru a-mi completa cu o zi stagiul de cotizare pentru a nu mai fi supusa la revizuirea medicala anuala avand in vedere ca cealalta conditie privind varsta ,am indeplinit-o.
Cu multumiri,
Elena