avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Revizuirea medicala in cazul pensionarii de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Revizuirea medicala in cazul pensionarii de invaliditate gr.II

Buna seara,
Sunt pensionata medical gr.II in anul 2008 cu drept de revizuire la 1 an.Conform deciziei de pensionare rezulta:
-data nasterii;13.10.1954
-sex: f
-data ivirii invaliditatii :12.08.2008
-varsta la data ivirii invaliditatii :53ani,9luni,29zile
-stagiul de cotizare realizat:29ani,9luni,29zile
-stagiul potential:1zi
Alte date:
-cursuri universitate de zi intre 1973-1978
-data angajarii-01.09.1978
- lucrat in grupa II - 4ani,4luni
-certificat handicap grav si accentuat-1an(2006)
La data pensionarii medicale nu am indeplinit stagiul de cotizare complet cu o diferenta de 1 zi iar la data prezentarii la revizuirea medicala dupa 1 an (august 2009),comisia mi-a atras atentia ca nu am indeplinita aceasta conditie a stagiului complet care este in cazul meu , 29ani si10luni.Va rog sa ma sfatuiti ce demersuri as putea face pentru a-mi completa cu o zi stagiul de cotizare pentru a nu mai fi supusa la revizuirea medicala anuala avand in vedere ca cealalta conditie privind varsta ,am indeplinit-o.
Cu multumiri,
Elena

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:12, 16 Noiembrie 2009
Ce situatie! Vreti sa beneficiati de prevederile art. 62, alin. (7), pct. c) din Legea nr. 19/2000, nu-i asa?
Art. 62
(7) Nu sunt supusi revizuirii medicale periodice pensionarii de invaliditate care:
c) au varsta mai mica de pana la 5 ani fata de varsta standard de pensionare si au realizat stagiile complete de cotizare.

Singura solutie este ca, la urmatoarea revizuire medicala, comisia de expertiza sa va incadreze in gradul 3 de invaliditate. Astfel, puteti sa lucrati (o zi sau mai mult daca doriti) si sa va completati stagiul.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Diagnosticul pe care il am nu-mi permite incadrarea in gradul III de invaliditate.Totusi ca pensionar de invaliditate gr.II nu as putea sa inchei cu Casa de Pensii un Contract individual de asigurare sociala pe o perioada minima ,pentru completarea stagiului de cotizare ?
Aveti perfecta dreptate, nu-mi dau seama cum de am uitat de contractul de asigurare sociala. Sigur ca puteti sa incheiati un contract de asigurare sociala, pe ce perioada doriti si pentru ce suma doriti!

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
V-as ruga sa-mi spuneti ce baza legala exista in acest sens ,eventual sa-mi specificati concret in ce document este prevazut acest drept ,pentru pensionarii de invaliditate gr.II

Numai bine!
Nu exista o prevedere expresa de genul "beneficiarii de pensie de invaliditate gradul II au dreptul sa incheie un contract de asigurare sociala" dar nici nu exista o prevedere care sa le interzica acestora sa incheie acest contract.
Puteti incheia fara probleme un contract de asigurare sociala.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

Alte discuții în legătură

Pensionare titel_gheorghis titel_gheorghis As dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu revizuirea pt.pensie medicala?data nasterii 05-08-1951,pensionare invaliditate gr.II,din 11-04-2006,stagiu de ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate - nerevizuibil cozariuc valentin cozariuc valentin Pensionarea:Buna seara am si eu o antrebare,,,,, fiind pensionat pe caz de boala,din anul 2001 revizuibil ,doctorul ma scoate la pensie la 60 de ani ... (vezi toată discuția)
Varsta pensionare? adrianaboneas adrianaboneas Mama este pensionata medical din 2000, dupa 23 de ani si 4 luni de serviciu. La ora actuala are 53 de ani si o data pe an merge la comisia de expertiza ... (vezi toată discuția)