avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIONARE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIONARE

As dori sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu revizuirea pt.pensie medicala?data nasterii 05-08-1951,pensionare invaliditate gr.II,din 11-04-2006,stagiu de cotizare realizat 25 ani 2 luni 12 zile.Intrebarea este cand pot sa fac ultima revizuire medicala.Mentionez ca sunt de sex masculin si am muncit in conditii normale de lucru???si daca se poate cand pot iesi la pensie cu derogare?? As mai avea 4 ani de munca cu contract colaborare fara carte de munca
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:42, 18 Noiembrie 2009
La revizuirea medicala periodica veti merge pana cand va spune comisia de expertiza ca va incadrati in prevederile art. 62, alin. (7) din Legea nr. 19/2000.
ART. 62
(7) Nu sunt supusi revizuirii medicale periodice pensionarii de invaliditate care:
a) prezinta invaliditati care afecteaza ireversibil capacitatea de munca;
b) au implinit varstele prevazute de prezenta lege pentru obtinerea pensiei pentru limita de varsta;
c) au varsta mai mica cu pana la 5 ani fata de varsta standard de pensionare si au realizat stagiile complete de cotizare, conform prezentei legi.

Nu puteti beneficia de pensie anticipata partiala (la asta v-ati referit cand ati scris "pensie cu derogare") intrucat nu ati realizat stagiul complet de cotizare de 35 de ani.
De pensie pentru limita de varsta puteti beneficia cand veti implini 65 de ani.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Nu am inteles punctul b,adica ce varsta?iar la punctul c,sa-nteleg ca as fi scapat de revizuire la 60 ani,numai daca aveam 35 ani de cotizatie?
Eu zic ca ati inteles foarte bine punctul b) al alin. (7) al art. 62 din Legea nr. 19/2000 avand in vedere ca ati inteles punctul c).
In cazul dvs. varsta standard de pensionare este de 65 de ani; stagiul complet de cotizare este de 35 de ani iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensionare? adrianaboneas adrianaboneas Mama este pensionata medical din 2000, dupa 23 de ani si 4 luni de serviciu. La ora actuala are 53 de ani si o data pe an merge la comisia de expertiza ... (vezi toată discuția)
Completarea stagiului de cotizare mihaita_bucur mihaita_bucur detalii personale. am avirsta de 60 ani stagiul de cotizare de 34 ani,o luni si 15 zile pensionat medical de 5 ani se poate adauga perioada de pensie de ... (vezi toată discuția)
Cind voi putea iesi la pensie nerevizuibil sandu valentin sandu valentin Sunt nascut in 29 februarie 1952 .Stagiu de cotizare realizat este de 37 ani 4 luni si 9 zile .In grupa a 2 a am lucrat 15 ani .Sunt pensionat pe caz de boala ... (vezi toată discuția)