avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Activitate calin21

Activitate calin21

Buna dimineata/ziua/seara!
Problema mea a inceput acum 5 luni, atunci cand am mers in Germania in scopul de a achizitiona o masina second-hand. Dupa multe cautari mi-am gasit masina ideala. La revenire spre casa am ratat o iesire de pe autostrada spre alta, am oprit imediat ce mi-am dat seama pe banda de urgenta si am dat inapoi. In timp ce faceam aceasta manevra am fost oprit de un echipaj de politie, care m-a condus catre postul de politie. Acolo m-i s-a spus ca ceea ce am facut este foarte grav si ca am pus siguranta celorlalti participanti la trafic in pericol. Am primit o amenda in valoare de 1000 de euro si retinerea permisului de conducere. Banii de amenda nu am avut asa ca mi-au retinut masina, eu revenind in tara cu altcineva. Dupa o saptamana am pus pe altcineva sa mearga dupa masina, dar masina a fost dusa pe platforma pana la parcul national de masini retinute si furate, pentru aceasta au mai fost necesari inca 270 de euro, iar in final masina a ajuns cu bine acasa. Permisul de conducere a fost inaintat catre un judecator pentru a hotari perioada pentru care este retinut. Dupa 3 luni de la incident am sunat la politie sa vad ce decizie s-a luat, dar mi s-a spus ca inca nu s-a hotarat nimic.
Va rog ajutati-ma! Ce pot sa fac? Care ar fi perioada maxima pe care un permis poate fi retinut? S-ar putea ca la venirea permisului la autoritatile din tara sa mai fiu sanctionat inca o data? S-ar putea sa trebuiasca sa platesc taxa de judecata?
Astept sfaturi! Sunt total disperat!
Multumesc anticipat!