avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis retinut in Germania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis retinut in Germania

Buna dimineata/ziua/seara!
Problema mea a inceput acum 5 luni, atunci cand am mers in Germania in scopul de a achizitiona o masina second-hand. Dupa multe cautari mi-am gasit masina ideala. La revenire spre casa am ratat o iesire de pe autostrada spre alta, am oprit imediat ce mi-am dat seama pe banda de urgenta si am dat inapoi. In timp ce faceam aceasta manevra am fost oprit de un echipaj de politie, care m-a condus catre postul de politie. Acolo m-i s-a spus ca ceea ce am facut este foarte grav si ca am pus siguranta celorlalti participanti la trafic in pericol. Am primit o amenda in valoare de 1000 de euro si retinerea permisului de conducere. Banii de amenda nu am avut asa ca mi-au retinut masina, eu revenind in tara cu altcineva. Dupa o saptamana am pus pe altcineva sa mearga dupa masina, dar masina a fost dusa pe platforma pana la parcul national de masini retinute si furate, pentru aceasta au mai fost necesari inca 270 de euro, iar in final masina a ajuns cu bine acasa. Permisul de conducere a fost inaintat catre un judecator pentru a hotari perioada pentru care este retinut. Dupa 3 luni de la incident am sunat la politie sa vad ce decizie s-a luat, dar mi s-a spus ca inca nu s-a hotarat nimic.
Va rog ajutati-ma! Ce pot sa fac? Care ar fi perioada maxima pe care un permis poate fi retinut? S-ar putea ca la venirea permisului la autoritatile din tara sa mai fiu sanctionat inca o data? S-ar putea sa trebuiasca sa platesc taxa de judecata?
Astept sfaturi! Sunt total disperat!
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cristimelin , utilizator 21:11, 14 Noiembrie 2009
sa dai inapoi pe autostrada??
nu puteai sa mai mergi 15-20 km pana la alta iesire si sa antorci?naspa.de regula se judeca.o sa ti vi na acasa si daca mai ai de dat bani.si permisul la fel.an franta pot sa al retina si un an pt astfel de fapte,te considera pericol public si poti sa faci si 2-3 luni de anchisoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut, am fost oprit de poliție în germania cu o alcoolemie ... Paun M Paun M Salut, am fost oprit de poliție în Germania cu o alcoolemie de 0.29 și după aceea dus la secție, am primit câteva foi cu datele mașini și datele ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de conducere in italia! tugulan tugulan Buna seara!am 30 de ani si am gasit pe un site un job ca sofer profesionist in italia!am acceptat si am plecat acolo,dupa cateva zile de lucru am fost oprit de ... (vezi toată discuția)
Am si eu o problema. amenda sau inchisoare cu suspendare. permis retinut. bibivl08 bibivl08 ... Lucrurile stau in felul urmator: Am cumparat o masina din timisoara , masina avea numere rosii expirate, totusi pentru ca pretul era convenabil am ... (vezi toată discuția)