avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am si eu o problema. Amenda sau inchisoare cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am si eu o problema. Amenda sau inchisoare cu suspendare. Permis retinut.

... Lucrurile stau in felul urmator:
Am cumparat o masina din timisoara , masina avea numere rosii expirate, totusi pentru ca pretul era convenabil am cumparat-o , am ajuns acasa cu ea ( valcea ) fara incidente .. fara nici o problema ... am mai circulat cu ea asa timp de o luna si ceva , dupa care in raza localitatii Dragasani ( Jud. Valcea ) am avut ghinionul sa dau in radar cu o viteza de 82km/h , am fost oprit de catre agentii de circulatie, s-a constatat ca numerele erau expirate, mi s-a dat o amenda de 600 lei pt viteza (cam mult cred eu .. ) , in legatura cu numerele expirate de pe masina s-a luat urmatoarele masuri de catre agentii de circulatie, mi-a fost retinut permisul pe durata investigatiei, mi s-a luat o declaratie pe capota masinii, am fost retinute si numerele provizorii , s-au facut copii dupa actele masinii si am primit o dovata de circulatie pe termen de 15 zile cu posibilitatea prelungirii acestei dovezi ( pe care oricum am pierdut-o intre timp si am inteles k o sa am probleme si in legatura cu chestia asta) . Dupa ce am promit dovada si s-a spus sa plek akasa si sa astept ... Zis si facut doar ca toate aceste evenimente s-au petrecut in urma cu mai bine de 2 luni. Acum 2 saptamani am fost chemat la politie , pt a mi se lua o alta declaratie si a mi se spune k impotriva mea s-a decis inceperea urmariri penale. Am dat declaratia ( am intrebat dak pot sa chem un avocat si comandantul care mi-a luat declaratia sau ce e... mi-a zis k as putea sa chem si un avocat doar k nu e necasar si k as cehltuii banii degeaba pt k el vede doar o amenda administrativa in cazul meu ) . Dupa ce am dat declaratia mi s-a spus sa ma duc acasa si sa astept .... si de atunci tot astept ...
Intrebarile mele sunt urmatoarele :

Care ar putea fi rezultatul?
Dar o sa-mi recuperez permisul de conducere ? ( sunt un sofer impatimit si dak mi se anuleaza permisul de conducere innebunesc ).
Cam cat trebuie sa astept ..k deja m-am pliktisit .
Am inteles k as putea primii o sentinta la 2-3 de ani de inchisoare cu suspendare si in acelasi timp anularea permisului de conducere, sau o amenda administrativa si restituirea permisului de conducere.
Ce pot sa fac k sa fie cat mai bine pt mine.
Daca mi s-a spus la politie ca s-a idecis inceperea urmaririi penale asta ce inseamna k o sa ajung pe la tribunal sau cum ...
Tin sa mentionez k nu am mai avut nici un fel de probleme cu politia , iar in cadrul politiei rutiere nu am primit nici macar o amenda de parcare sau ceva .

Multumesc anticipat pt raspunsurile d-voastra
Cel mai recent răspuns: djovidius , utilizator 17:21, 27 Septembrie 2009
inceperea urmaririi penale inseamna efectuarea de acte de cercetare pentru stabilirea existentei unei infractiuni , a mijloacelor in care ea a fost savrasita,daca exista vinovatia faptuitorului.
Conducerea pe drumurile publice cu nr expirate este infractiune , astfel incat se poate angaja raspunderea penala a faptuitorului.
Ati putea fi sanctionat cu o amenda penala , iar in cel mai bun caz , daca nu exista antecedente , cu o amenda administrativa , care nu constituie antecedent penal , deci nu veti avea cazier.
Puteti contesta faptul ca ati mers cu numerele expirate?
Este foarte importanta si atitudinea dvs in ceea ce priveste relatia cu organele politiei judiciare , puteti afirma ca a fost primul incident de asa natura, ca regretati fapta ....pot constitui circumstantze atenuante.

Depinde de procuror , acesta poate aplica o amenda administrativa , sau hotari daca trimite dosarul in instantza.
Angajati-va un avocat bun care sa va ajute.e cel mai bine ca dosarul sa nu ajunga in instantza si sa se faca aplicarea articolului 10 din Codul de Procedura Penala.
Ultima modificare: Duminică, 24 August 2008
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc pentru raspunsuri. DIn pacate nu pot contesta faptul k am circulat cu numerele expirate, deoarece am fost surprins de catre detectorul radar si oricum numerele rosii de pe masina au fost luate de catre politie . Cum am mentionat si mai sus nu am mai avut probleme cu politia , sunt un sofer inrait dar responsabil. Sper sa scap usor avend in vedere e prima abatere si sper din tot sufletul sa-mi recuperez permisul. Am mai fost implicat intr`un incident rutier, dar am fost victima si victima am ramas. Am cumparat in decembrie anul trecut, un autotourism marca BMW 325, cu numere de germania , vanzatorul era chair posesorul autoturismului pe actele de germania, roman, din pacate nu am facut nici un act cu individul decat o chitanta de mana, fiind noapte cand l-am cumparat, urmand ca acesta sa-mi faca procura dupa revelion. In ianuarie am am fost oprit de catre organele de politie , se facusera blocare la toate iesirile din oras sa nu am pe unde sa parasesc orasul cu masina, sa constat ca aceasta fusese furata. Proprietarul masinii de pe acte, care imi vanduse masina, o vanduse anterior unui individ din timisoara , dupa care s-a dus noaptea i-0a furat-o si mi-a vandut-o mie. In periodata in care masina a fost in posesia mea am adus reparatii masinii in valoare de 2000E. Ideea generala e k dupa ce am fost oprit de catre agentii de circulatie am fost condus la furturi auto, unde am fost retinut o zi intreaga pt declaratii , identificari si alte chestii de genul asta. Masina a fost sigilata, si lasata acolo, peste cateva zile am fost cheamat inapoi la furturi auto, unde s-a prezentat si cel care cumparare masina pt a o recupera. Cand a venit i-am spus despre reparatiile care le-am adus la masina si imbunatatirile si l-am rupat dak poate sa-mi dea si mie macar o parte din banii pe care i-am investit in ea . Acesta mi-a ras ironic in nas si mi-a multumit k i-am reparat masina , moment in care dak nu eram intr-o sectie de politie nu stiu dak mai puteam sa raspund de faptele mele. Proprietarul de pe acte e de negasit , e fugit din tara , si am ramas si fara masina si fara bani ... am un noroc fenomenal ... sper ca macar de data asta sa am mai mult noroc si sa-mi recuperez permisul de conducere. O zi buna tuturor
cand a fost cumparata masina/
Care dintre ele :) Cea cu numerele rosii expirate a fost cumparat 25.05.2008 ( numerele erau deja expirate de cateva zile ) iar bmw`u in decembrie oricum mi-am laut gandul de a-mi recupera banii. Sper doar sa nu raman fara permis de conducere in cazul acesta cu numerele rosii.
Multumesc mult pt ajutorul acordat
permisul il veti recupera.

Alte discuții în legătură

Valoare amenda pentru numere rosi expirate? turcuirimia turcuirimia Buna ziua va urez un an nou cat mai fericit la toata lumea. Unchiul meu a fost oprit de un echipaj de politie deoarece avea numere rosi la masina care din ... (vezi toată discuția)
Numere provizorii expirate guliotu guliotu in dec 2008 am fost oprit de un echipaj al politie rutiere pentru depasirea limitei legale de viteza dar aveam si numerele provizorii expirate cu o zi in ... (vezi toată discuția)
Circulatie cu numere false cu masina neinmatriculata nciuncanu nciuncanu buna ziua am condus o masina adusa de dincolo si mi au expirat nr si am pus alte nr rosi de pe alta masina a mea dar expirate si ma oprit politia si mi a facut ... (vezi toată discuția)