avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... numere provizorii expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

numere provizorii expirate

in dec 2008 am fost oprit de un echipaj al politie rutiere pentru depasirea limitei legale de viteza dar aveam si numerele provizorii expirate cu o zi in urma.m-i sa intocmit pv si s-a retinut permisul de conducere in locul caruia am primit o dovada valabila 15 zile.pana luna aceasta am mers cu prelungiri la dovada iar pe 23.04 a incetat urmarirea penala.am primit o ordonanta cu care procurorul mi-a spus sa ma duc sa imi ridic permisul, ptr ca fapta nu atrage dupa sine suspendarea permisului.am intrat in audienta la seful politiei rutiere care mi-a spus ca permisul m-i se suspenda ptr. o perioada de 90 zile (??????).inainte de a primi ordonanta de la procuratura am stat de vorba cu alti politisti de la rutiera care mi-au spus sa stau linistit(!) ca in cazurile acestea permisul se inapoiaza la primirea ordonantei procurorului. Permisul de conducere se restituie titularului:

la expirarea perioadei de suspendare;
la încetarea măsurii de siguranţă prevăzute la art. 112 lit. c) din Codul penal;
în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală sau încetarea urmăririi penale;
în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului ori procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat;
la încetarea cauzelor pentru care a fost retras permisul de conducere pentru afecţiuni medicale care sunt incompatibile cu calitatea de conducător de autovehicul sau tramvai, certificată printr-un act medico-legal.
NU MA INCADREZ SI EU LA ALIN. 3??? va rog sa ma sfatuiti ce sa fac...
Cel mai recent răspuns: iancu1988 , utilizator 11:51, 4 Ianuarie 2010
Dvs. nu a-ti avut permisul suspendat.
Parchetul a dispus prin ordonanta,?ce?
Pentru conducere autovehicol neinmatriculat?!
Politia a dispus suspendarea pentru depasirea vitezei legale?!
De cind intervine suspendarea permisului?!
Cred ca o sa gasiti singur raspunsurile.:)
ordonanta a dispus incetarea urmaririi penale pentru conducerea unui autovehicul neinmatriculat.pana la primirea acesteia nu am avut permisul suspendat ci doar retinut.seful politiei, in baza acestei ordonante a dispus suspendarea permisului pentru 90 zile.
Dvs. ati savarsit si o infractiune si o contraventie. Ati scapat de infractiune dar mai aveti contraventia.
Raspunsul pentru dvs. este:
Ati savarsit o infractiune, adica ati circulat cu o masina care avea numarul de inmatriculare expirat, cat si o contraventie, adica ati depasit limita de viteza.
Pentru infractiune, in urma probatoriului administrat in cursul urmaririi penale s-a dispus incetarea urmaririi penale, conform ordonantei.
Pentru contraventie, avand ca obiect depasirea vitezei, s-a incheiat proces verbal de contraventie, prin care ati fost sanctionat cu o amenda contraventionala si pedeapsa complementara a retinerii permisului de conducere.
Puteti face plangere impotriva procesului verbal in termen de 15 zile, iar pana la solutionarea definitiva si irevocabila a plangerii puteti circula pe dovada.
av.Werbic Stefania
Buna ziua....am si eu o intrebare pentru cei care au reusit sa isi prelungeasca dovada...si mai ales pentru Guliotu care a spus ca a mers cu prelungiri la dovada...de unde, sau de la cine pot cere aceasta prelungire.??? Intreb pentru ca din cate am inteles unii zic ca nu se obtine prelungire la dovada ...altii zic ca au folosit mai multe prelungiri.
Eu sunt abia la inceput. nu au trecut 24 de ore de cand am fost retinut si mi s-a intocmit pv pentru conducere cu nr rosii expirate sau autorizate de circulatie provizorie expirata si vad ca ma asteapta un drum lung si anevoios in care RABDAREA este sigurul lucru care trebuie sa-l ai. Rabdare as avea...daca as sti ca pot dupa 15 zile sa imi prelungesc dovada de circulatie si sa tot circul asa pana la solutionarea intr-un sens sau altul.
Apoi mai vad ca poti avea surpriza..ca dupa solutionare..tot sa stai pe tusa 3 luni fara permis...ceea ce e din pacate...extrem de ...incomod.... ca sa ma exprim finut :).

Alte discuții în legătură

Buna ziua am circulat din neatenție cu numerele rosii expirate ... Alex_pgt Alex_pgt Buna ziua Am circulat din neatenție cu numerele rosii expirate de cateva ore. Mi sa întocmit dosar penal! Asigurarea era încă valabilă, dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Circulatie cu autoturism cu numere expirate, solutii biancab biancab Buna seara, as vrea cateva parari cu privire la urmatoarea \\"infractiune\\" : fratele meu sambata se intorcea de la o cabana, pe drum a fost oprit de un ... (vezi toată discuția)
Termen rezolutie n.u.p - procuror - numere rosii expirate de 3 zile - persoana handicap florintb florintb Bun gasit. Pe data de 9 Martie am fost oprit in trafic cu numerele rosii expirate din 6 Martie. Am semnat procesul verbal, am cooperat pe deplin cu agentul ... (vezi toată discuția)