avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... numere provizorii expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

numere provizorii expirate

in dec 2008 am fost oprit de un echipaj al politie rutiere pentru depasirea limitei legale de viteza dar aveam si numerele provizorii expirate cu o zi in urma.m-i sa intocmit pv si s-a retinut permisul de conducere in locul caruia am primit o dovada valabila 15 zile.pana luna aceasta am mers cu prelungiri la dovada iar pe 23.04 a incetat urmarirea penala.am primit o ordonanta cu care procurorul mi-a spus sa ma duc sa imi ridic permisul, ptr ca fapta nu atrage dupa sine suspendarea permisului.am intrat in audienta la seful politiei rutiere care mi-a spus ca permisul m-i se suspenda ptr. o perioada de 90 zile (??????).inainte de a primi ordonanta de la procuratura am stat de vorba cu alti politisti de la rutiera care mi-au spus sa stau linistit(!) ca in cazurile acestea permisul se inapoiaza la primirea ordonantei procurorului. Permisul de conducere se restituie titularului:

la expirarea perioadei de suspendare;
la încetarea măsurii de siguranţă prevăzute la art. 112 lit. c) din Codul penal;
în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală sau încetarea urmăririi penale;
în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului ori procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat;
la încetarea cauzelor pentru care a fost retras permisul de conducere pentru afecţiuni medicale care sunt incompatibile cu calitatea de conducător de autovehicul sau tramvai, certificată printr-un act medico-legal.
NU MA INCADREZ SI EU LA ALIN. 3??? va rog sa ma sfatuiti ce sa fac...
Cel mai recent răspuns: iancu1988 , utilizator 11:51, 4 Ianuarie 2010
nu stiu ce se poate face.....deci pe data de 15 mai 2009 am avut un accident pe un drum public cu masina mea personala...care are numere rosii expirate din decembrie 2008.....in urma accidentului.....mam ales cu dosar penal si permisul suspendat pe 3 luni.....in accident nu au fost implicate alte masini si niki victime....nu au fost reclamatii si niki daune materiale.....singura dauna e masina mea..........am lovit 3 pomi din care 2 iam rupt....akum intrebarile mele sunt....cat de mare poate fii amenda penala?tinand cont daca conteaza! ca eu nu am mai avut niki o amenda in viata mea si niki ceva de genu....deci este prima abatere. a 2 intrebare este:risk sa pierd permisul de conducere de tot?a 3 intrebare....am dreptul de reexaminare dupa o luna?....datimi cateva sfaturi in acest caz......va multumes!!!
In februarie am fost oprit de politie in timp ce veneam de la RAR unde am facut identificarea masinii pt inscriere.numerele imi erau expirate,asa ca mi-a fost retinut permisul.Am fost la politia dupa o luna si am dat o declaratie,de fapt am sustinut declaratia data la intocmirea procesului verbal.Mi sa spus ca in cel mult o saptamana o sa primesc o citatie de la parchet.Au trecut aproape doua luni si nu am primit inca nimic.Nu stiu ce sa fac
Buna ziua! din pacate sunt si eu intr'o situatie asemanatoare. In data de 08-08-2009 am fost oprit de politie avand numerele rosii expirate de 2 zile. S'a intocmit pv ,au facut poze la masina si mi s'a eliberat dovada de circulatie pe 15 zile, care a expirat pe data de 23-08-2009. In data de 02-10-2009 am facut cerere la Parchet pentru prelungirea dovezii de circulatie , dar spre surprinderea mea procurorul a respins cerera de prelungire :((. Mai pot face ceva pentru a se prelungi dovada de circulatie sau voi fi pieton pe toata durata in procesului ? Nu am mai avut abateri anterioare si nu se mai pune problema circulatiei cu numere expirate deoarece am masina inmatriculata. Astept raspunsurile dumneavoastra.
Va multumesc!
Buna ziua. Am si eu o situatie asemanatoare cu a lui kosty125. Pe 16.11.2009 ma oprit politia avand numerele rosii expirate de 2 zile... nestiind asta findca nu era masina mea si nici nu am verificat ce`i drept... Imi face proces verbal in care am specificat ca nu era masina mea si nu stiam ca erau expirate... Mi`a dat o dovada de 15 zile care mi`a expirat pe data de 26.12.2009 si mi`a precizat clar "Cu posibilitate de prelungire". Inainte de expirare ma duc la politie sa vad cum sa fac sa imi prelungesc dovada.... Imi spune cineva sa ma duc la Dna......... Anchetator cazuri penale.... Ea mi`a spus ca nu imi va prelungi nimeni dovada pentru ca e dosar penal si nu se baga. Mi`a luat numarul de tel si mi`a spus ca imi va da un tel undeva pe data 15.12.2009 sa imi spuna ce sa intamplat cu dosarul. Am asteptat acest telefon dar nu a venit... Intre timp lumea ma tot sperie, ca imi poate anula permisul, ca imi poate da cu suspendare si etc... Oare cand imi voi primi permisul inapoi? si ce se va intampla cu mine? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am circulat din neatenție cu numerele rosii expirate ... Alex_pgt Alex_pgt Buna ziua Am circulat din neatenție cu numerele rosii expirate de cateva ore. Mi sa întocmit dosar penal! Asigurarea era încă valabilă, dosarul pentru ... (vezi toată discuția)
Circulatie cu autoturism cu numere expirate, solutii biancab biancab Buna seara, as vrea cateva parari cu privire la urmatoarea \\"infractiune\\" : fratele meu sambata se intorcea de la o cabana, pe drum a fost oprit de un ... (vezi toată discuția)
Termen rezolutie n.u.p - procuror - numere rosii expirate de 3 zile - persoana handicap florintb florintb Bun gasit. Pe data de 9 Martie am fost oprit in trafic cu numerele rosii expirate din 6 Martie. Am semnat procesul verbal, am cooperat pe deplin cu agentul ... (vezi toată discuția)