avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Valoare amenda pentru numere rosi expirate?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Valoare amenda pentru numere rosi expirate?

Buna ziua va urez un an nou cat mai fericit la toata lumea.
Unchiul meu a fost oprit de un echipaj de politie deoarece avea numere rosi la masina care din pacate erau expirate de 4 zile:( si va intreb in numele lui cum va evolua acest caz? iar a doua intrebare este intre cat si cat este valoarea amenzi pentru circularea cu nr rosi expirate de 4 zile sau unde ma pot documenta chiar eu.Va intreb acest lucru deoarece lui i-au fost solicitati 4000 mii lei amenda.
Va multumesc anticipat pentru orice raspuns.
Cel mai recent răspuns: turcuirimia , utilizator 00:03, 7 Ianuarie 2009
circularea cu nr. expirate este ,,infractiune" conform art. 85 codul rutier si se intocmeste dosar penal,acum depinde de procuror si de unchiul tau daca nu are alte antecedente penale si eu cred ca va primi o amenda administrativa deoarece nu este o infractiune de pericol desi este prevazuta cu pedeapsa cu inchisoarea de la 1 la 5 ani,amenda din cate stiu eu la persoane fizice nu depaseste 1000 lei,dar va dura destul de mult,eu astept de 5 luni si inca dosarul nu a ajuns la procuror.
conducerea cu numerele rosii expirate atrage raspunderea penala a dvs (intrucat este vorba despre sarvarsirea unei infractiuni ).Totusi , avand in vedere faptul daca este primul incident de aceasta natura , si exista o conduita corecta dupa savarsirea infractiunii (elemente ce pot fi apreciate ca si circumstante atenuante judiciare) se poate aplica o sanctiune administrativa (o amenda ) de catre procuror ca urmare a scoaterii de sub urmarire penala (art 10 Cod Proc.Pen.)
dupa cum a mentionat si colegul mai sus , amenda administrativa nu poate depasi un cuantum de 1000 Ron.
(art 91 Cod penal ..:)
sfatul meu este , totusi , sa apelati la un avocat pt reprezentare pt a va organiza corect apararea
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Ianuarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
va multumesc frumos pentru promptitudine o intrebare as mai avea.Cu carnetul ce se intampla?
poate fi retinut de agenti in vederea suspendarii.
din punctul meu de vedere , se poate aplica doar o amenda administrativa.
Buna....nu stiu dak am postat mesajul unde trebuie...:)dak nu..imi cer scuze pentru asta...sunt intro situatie asemanatoare....numere expirate...de ceva vreme...in ajunul Craciunului ma opreste un echipaj de politie...nu am putut prezenta actele..acestea fiind acasa...ajung la sectia de politie....declaratie...sau ceva de genu..merg acasa dupa acte...inapoi la sectie .ma testeaza cu etilotestul...0 alcool...imi retine permisul...primesc o dovada inlocuitoare...15 zile valabila...si imi spun ca....dosarul meu va ajunge..nu stiu pe unde..in vederea aplicarii unei sanctiuni....intrebarea mea...este..cat ar dura tot acest proces...rezolvarea dosarului....la ce amenda ma pot astepta?ar avea vreo importanta faptul ca sunt la prima abatere?sau...ca sunt student la CJ...la zi...2 facultati....sau faptul ca am incercat obtinerea unor numere provizorii dosarul fiindu-mi respins p motivul ca...imi trebuie programare de la RAR...va rog mult ..astept un raspuns.Va multumesc mult.O zi buna :)

Alte discuții în legătură

Circulatia cu numere provizorii expirate iancu_madalina iancu_madalina Buna ziua. Am si eu o intrebare. Daca am avut permisul suspendat pe 90 de zile din cauza ca am umblat cu un autoturism cu placute de inregistrare expirate pot ... (vezi toată discuția)
Am si eu o problema. amenda sau inchisoare cu suspendare. permis retinut. bibivl08 bibivl08 ... Lucrurile stau in felul urmator: Am cumparat o masina din timisoara , masina avea numere rosii expirate, totusi pentru ca pretul era convenabil am ... (vezi toată discuția)
Dosar penal numere rosii Renata123 Renata123 Salut, In data de 06.11.2017 am fost oprit in trafic de un echipaj de politie pe raza municipiului targoviste pentru un control,acestia au constatat ca dovada ... (vezi toată discuția)