avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dosar penal numere rosii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dosar penal numere rosii

Salut,
In data de 06.11.2017 am fost oprit in trafic de un echipaj de politie pe raza municipiului targoviste pentru un control,acestia au constatat ca dovada pe care o am de la privind numerele rosii provizorii au expirat de pe data de 01.11.2017 mi s.a i tocmit dosar penal pe loc mi sa dat o dovada de circulatie cu posibilitate de prelungire pe durata dosarului,masina cu care circulam mai trebuia decat sa bag dosarul.de numere negre peste 4 zile rarul facut la masina si itp-ul ...avand in vedere ca masina era cumparata din germania pe numele tatalui,problema este ca sunt militar si stiu ca va dura mult pana la o solutionare a cazului dar vreau sa stiu ce pedeapsa ma asteapta si ce este bine sa fac ?
Cel mai recent răspuns: Renata123 , utilizator 21:44, 23 Noiembrie 2017
Buna seara,
Veti fi trimis in judecata conform art. 334 cd penal
Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.
Va trebui sa va angajati un avocat si sa incheiati cu procurorii un acord de recunoastere a vinii.
Problema este ca numerele rosii mi.au expirat nu cele de țol din germania
Oricum multumesc pentru raspuns si timpul acordat !
Se poate dispune renuntarea la urmarire penala, daca se aprecieaza ca nu exista un interes public, in vederea continuarii urmaririi penale.

In cazul trimiterii in judecata, se poate aplica o amenda penala, ori amanarea aplicarii pedepsei.( art. 83 din Codul penal ).
Multumesc pentru raspuns !!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa fac. ? ma ajuta cineva... Alexandru Vreme Alexandru Vreme Astazi la un punct de frontiera. Am trecut cu o masina cu placute rosii exipirate fara sa stiu. Politia de frontiera. Mea spus ca e dostar penal. Si meau luat ... (vezi toată discuția)
Sanctiuni posibile ioana_livia ioana_livia buna seara. o persoana conducand cu numere rosii expirate la masina, a fost prins in trafic. I s-a facut dosar. ce sanctiuni poate primi? Multumesc (vezi toată discuția)
Conducere autoturism cu numere rosii expirate! Mariapatrianca Mariapatrianca Buna seara,va adresez si eu o intrebare:daca am fost prinsa cu masina cu numere rosii expirate in ziua respectiva,specific ca nu eram in miscare,masina era ... (vezi toată discuția)