avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Circulatia cu numere provizorii expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Circulatia cu numere provizorii expirate

Buna ziua. Am si eu o intrebare. Daca am avut permisul suspendat pe 90 de zile din cauza ca am umblat cu un autoturism cu placute de inregistrare expirate pot sa dau examen dupa o luna pentru ami recupera carnetul?
doresc raspuns cat mai repede daca se poate.
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 19:56, 12 Septembrie 2010
Daca ati umblat cu numere expirate permisul nu este suspendat pe 90 zile deoarece este vorba de o infractiune si aveti dosar penal.Pana la solutionarea dosarului permisul este retinut de politie si in functie de hotarea procurorului puteti sa-l primiti inapoi sau sa vi se anuleze.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
rares85, utilizator
Fiind vorba despre o fapta penala,permisul este suspendat pentru acest motiv si nu pentru 90 de zile.
Daca vi se va aplica o sanctiune penala , in functie de aceasta aveti posibilitatea ca la 6 luni sau la un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti sa introduceti actele pentru examinare in vederea obtinerii unui nou permis de conducere
dar procurorul ne-a dat o amenda administrativa si am fost scos de sub urmarirea pena. Acum cum sa procedez ca sa obtin permisul cat mai repede pentru ca depind in totalitate de el?
Trebuie sa sustineti testul de cunostinte legislatiei rutiere de 15 din care trebuie sa rezolvati corect minim 13 .
Apoi :
HG 1391/06 R. :
Art. 221. – (1) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiţii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie;
b) a obţinut permis de conducere cu cel puţin 1 an înainte de săvârşirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data săvârşirii faptei pentru care se solicită reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de măsură;
d) în ultimii 2 ani de la data constatării contravenţiei pentru care se aplică sancţiunea contravenţională complementară nu a mai avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducătorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă :
a) perioada de suspendare a fost majorată, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testării aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit că a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenţa alcoolului;
d) sancţiunea contravenţională complementară s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune
.
Va rog sa-mi indicati legea si articolul in care se prevede ca circulatia cu numerele provizorii (rosii) este infractiune.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Septembrie 2010
Ioan Ciobanu, Expert judiciar

Alte discuții în legătură

Reducere suspendare permis auto neacordata... romulus1974 romulus1974 Buna ziua, am fost prins cu numere rosii expirate de o zi , nu mai conteaza a inceput tot calvarul parchet ,politie bla ,bla a sosit hotararea 300 ron amenda ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost suspendat permisul auto pe 90 zile cum fac sa reduc la 30 de zile pentru ca este prima abatere OVYBUB OVYBUB mi-a fost suspendat permisul auto pe 90 zile, cum fac sa reduc pedeapsa pentru ca este prima abatere si cat poate fi redusa. motivul luarii permisului este ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis dupa dosar penal ionicafrancesca ionicafrancesca buna ziua! am condus in ianuarie 2014 cu numerele rosii expirate si mi s a intocmit dosar penal care s a solutionat acum (clasat fara nicio amenda), in ... (vezi toată discuția)