avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi-a fost suspendat permisul auto pe 90 zile cum fac ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi-a fost suspendat permisul auto pe 90 zile cum fac sa reduc la 30 de zile pentru ca este prima abatere

mi-a fost suspendat permisul auto pe 90 zile, cum fac sa reduc pedeapsa pentru ca este prima abatere si cat poate fi redusa.

motivul luarii permisului este viteza in localitate 103 km/h #-o

multumesc



[Mesaj editat - Vă rog să nu mai scrieţi exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar]
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: NICU stan , utilizator 16:13, 30 Octombrie 2018
Va prezentati la examen din nou!
Completati o cerere, vi se aproba si va prezentati la examen, in functie de orasul in care domiciliati, 13 din 15 intrebari..., la sediul politiei rutiere
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2013
vasile2013, utilizator
se face reducere la cele 90 de zile si unde gasesc un model de cerere ?
mutumesc
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Tipizatul ptr cerere de reducere il gasiti la serviciul de politie rutiera unde urmeaza sa sustineti testul 13/15. E gratis! Reducere la 30 zile se face numai in cazul in care nimeriti 13 intrebari.
Atentie, sunt si intrebari privind limita de viteza in localitate!;)
Pentru a vi se aproba cererea trebuie sa indepliniti niste conditii.

Art. 221. – (1) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se reduce la 30 de zile, la cererea titularului, daca sunt îndeplinite, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie;
b) a obtinut permis de conducere cu cel putin 1 an înainte de savârsirea faptei;
c) în ultimii 3 ani de la data savârsirii faptei pentru care se solicita reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce nu a beneficiat de o astfel de masura;
d) în ultimii 2 ani de la data constatarii contraventiei pentru care se aplica sanctiunea contraventionala complementara nu a mai avut suspendata exercitarea dreptului de a conduce autovehicule sau tramvaie.
(2) Conducatorul de autovehicul sau tramvai nu beneficiaza de reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, daca :
a) perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
b) a cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare în urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a exercitarii dreptului de a conduce;
c) a fost implicat într-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice au stabilit ca a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenta alcoolului;
d) sanctiunea contraventionala complementara s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt în functiune.
Ultima modificare: Marți, 29 Octombrie 2013
cyan, moderator
Gasiti aici toti pasii de urmat pentru reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere: [ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Permis suspendat 90 zile, pentru viteză Ecou Ecou Bună,am permisul suspendat pentru viteză pe o perioadă de 90 zile pentru viteză 156 km/h pe o restricție de 70 km/h. Am susținut examenul de 13 din 15 ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat fara drept de circulatie doarcosmin doarcosmin Buna ziua.Am nevoie de niste lamuriri daca se poate. Azi dimineatza ma aflam in c-lung mold. si mergeam spre suceava.cu 200 m inainte de o cale ferata ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat 90 zile primex primex Am permisul suspendat pentru 90 zile. Contraventie consum alcool. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa dau examen si sa scurtez perioada de suspendare la 30 ... (vezi toată discuția)