diana ramona a scris:
Circulatia cu numere de inmatriculare provizorii este infractiune .Expirarea valabilitatii numerelor provizorii , duce la incadrarea faptei la art 85 al 1 din OUG 195/02 , intrucat se considera ca auto revine la starea initiala , deci neimatriculat . Numerele rosii dau drept de circulatie provizorie , nu ca si numerele definitive .
Daca folosim acelas rationament fapta conducatorului de vehicul de a circula cu permisul de conducere expirat constituie infractiune. Ori situatia nu este asa. Conducerea unui autovehicul avand permisul de conducere expirat este contraventie si se sanctioneaza ca atare. Circulatia cu numere provizorii expirate este similara. Codul rutier nu are nicio prevedere in acest sens. De altfel, nu am intalnit niciun caz in care conducatorul auto a fost condamnat pentru ca circulat cu numere provizorii expirate. Dar am intalnit multe cazuri in care conducatorii auto au primit pentru aceasta abatere amenzi administrative care, dupa stiinta mea, nu este o sanctiune penala.