avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Activitate diana0andreea

Activitate diana0andreea

Răspuns la discuția Demisie neacceptata
Multumesc pentru raspuns, insa din pacate prima varianta nu o pot alege, am incercat deja. Asa ca voi recurge la a 2-a varianta, insa nu inteleg de ce este necesar sa mai mentionez perioada de preaviz in demisie ... din moment ce angajatorul si-a incalcat obligatiiile contractuale?... Nu pot demisiona pur si simplu?!
Răspuns la discuția Demisie neacceptata
Prin urmare daca trimit demisia prin plic cu valoare adaugata si cu confirmare de primire este in regula( pentru a putea face dovada acesteia)? In demisia cu preaviz stiu ca nu sunt obligata sa motivez de ce plec, insa nu stiu daca este valabil si pt demisia care se face fara preaviz. Nici macar nu am gasit un model pentru o astfel de demisie. Ma puteti ajuta? Multumesc mult!
Buna seara,

Problema mea consta in faptul ca sunt angajata la un salon cu fractiune de norma, respectiv 4 ore pe zi (20 ore/sapt), insa eu am executat 8 ore in fiecare zi, cate 6 zile pe saptamana( adica 48 ore). Doresc sa plec de acolo deoarece conditiile oferite nu sunt bune, nu am aer conditionat, nici macar ventilator desi am solicitat de mai multe ori sa se remedieze situatia, iluminatul este prost, alte echipamente nu sunt intr-o foarte buna stare de functionare. Mentionez ca toate aceste lucruri le-am anuntat si mi s-a transmis ca se vor lua masuri, dar nu s-a facut nimic, ba mai mult, mi s-a spus ca nu este cazul sa mai astept ventilatie, deoarece mai este o luna si trece vara. Bineinteles ca nici parte financiara nu este satisfacatoare, prin urmare am luat decizia de a gasi un alt loc de munca, in idea de a munci in paralel. Mi-am anuntat seful ca doresc sa schimb programul de lucru cu riscul de a imi reduce din salariu pentru a reusi sa imi revin financiar. Acesta mi-a spus ca nu este de acord si ca vrea sa plec cu preaviz obligatoriu dar eu sa execut acelasi program in continuare , 8 ore/zi cate 6 zile pe sapt, pana la incheierea preavizului. Ma si amenintat ca imi poate aduce sanctiuni grave, deoarece plateste niste taxe la stat pt mine. Problema este ca am gasit un alt loc de munca, unde trebuie sa ma prezint o zi cu o zi, insa termenul este foarte scurt unde trebuie sa incep activitatea altfel pierd acel loc, pt ca nu ma pot astepta. Am incercat sa ajung la o intelegere cu seful, insa nu este chip. M-am oferit sa vin si peste previz , doar sa ma lase sa incep si cealalta activitate, pana imi va gasi inlocuitor. Cum pot proceda in conditiile in care acesta nu si-a respectat obligatiile fata de mine? Pot demisiona fara preaviz? Cum pot face acest lucru?
Buna ziua, ma numesc Diana si pana in urma cu 2 zile am locuit in gazda, fara forme legale undeva pe la Progresului. Din varii motive (imi cerea intr-una bani; inghesuiala - dormeam in acelasi pat desi promisese ca voi avea camera mea; obligarea de dormi in frig pt a face economie desi ne intelesesem sa platim aman2 facturile, dezordinea, am incercat sa o conving sa facem contract ca sa nu mai avem discutii asupra banilor si a refuzat etc) am hotarat sa ma mut si mi-am anuntat gazda. Respectiva mi-a zis ca eu nu plec cu toate lucrurile de acolo pana cand nu-i ii mai dau bani. Eu i-am zis k nu-i mai dau nimic fiindca tot ce avusesem ii dadusem deja, intr-un final respectiva s-a gandit ea cum s-a gandit si a zis k ii trebuie 10 ron obligatoriu. Eu am zis "ok" si am anuntat-o ca va veni o prietena de-a mea sa ma ajute sa-mi car bagajele si a fost de acord. In timp ce eu o asteptam pe amica mea sa vina pt a ma ajuta, m-am dus la o vecina de vis-a-vis sa vb, vecina care sa oferit sa ma ajute sa-mi las bagajele la ea ca sa nu imi mai fie frica ca-mi va disparea ceva. Dupa ce a ajuns amica mea eu am intrat cu ea in curte si am luat primul rand de bagaje fiecare ca sa-l ducem la vecina de vis-a-vis. Intre timp gazda ma intrebat unde merg cu bagajele, i-am zis k la vecina si n-a mai zis nimic. Am intrat a 2-a oara si am mai dus cate un rand de bagaje, de data asta alternativ, amica mea a plecat prima si s-a intors, iar eu intre timp incercam sa imi tin lucrurile sa nu mi le ia gazda, pe care vroia sa le ia cu forta. Dupa ce am convins-o ca ii dau acei 10 ron dar ca trebuie sa ma astepte sau sa vina cu mine la vecina pt k acolo era portofelul, ea a zis ca asteapta si amica mea a ramas sa pazeasca ultimul rucsac si haina care vroiam sa o port. Am ajuns la vecina si aceasta ma vazut luand banii din portofel, i-am explicat de ce si am plecat ca sa dau acei bani. Totul cred ca durat cam 15-20 de sec. Cand am deschis poarta amica mea si gazda se bateau. Eu am tipat la ele sa se desparta. Dupa ce s-au despartit i-am banii gazdei si am plecat. Vroiam sa mentionez ca, atunci cand am vazut ca fetele se bateau si am tipat, o vecina a intrat in curte si a vazut ce se petrecea, de asemenea a vazut cat de cat prin gard si vecina de gard. Problema este in felul urmator acum : gazda s-a dus la IML cu persoana care ne-a facut noua legatura cand m-am mutat eu la ea, ca sa-si scoata certificat ; acea persoana nu stiu daca buna sau rau-voitoare, ma tot sunat in ziua respectiva ca sa ma anunte ce are de gand gazda sa faca si sa zica la politie, si am aflat in felul urmator : ca ea doreste sa depuna plangere cum ca s-a intrat cu forta in casa ei si ca a fost batuta, acum nu stiu daca vrea sa zica ca aman2 am facut acelasi lucru sau doar amica mea, de mine se stia ca locuiesc acolo de o luna de zile; iar cat despre foaia eliberata de la cei d ela IML pana cand ii vor da certificatul medico-legal am aflat ca i-ar fi scris ca a primit lovitura la tampla(pt ca e vanata dar nu rupta), nasul lovit pt ca i-a curs sange dar nu a avut nimic rupt nici acolo si zgarieturi pe fata gat si spate undeva intre 10 si 15. De asemenea acea persoana care ma tot suan ca sa ma anunte ca e cu gazda la IML ma tot sfatuia sa merg eu inainte la politie si sa depun plangere cum ca eu sunt partea agresata, eu nu am luat in considerare. As dori sa stiu si eu ce se poate intampla sau ce ar trebui sa fac? De asemnea cum te contacteaza politia in cazul in care te cheama pt declaratie? Vine cineva la usa, te suna sau cum? eu nu vreau sa ajunga aceasta situatie la urechile parintilor mei, fiindca momentan acolo stau si de asemenea sia dresa din buletin este aceeasi.