cermak gruianu a scris:
Sunt multe asociatii de proprietari care au adoptat un program de liniste cuprins intre anumite ore ale zilei, program afisat de obicei la avizier.
Desi textul de lege a fost modificat, si se presupune ca in mod favorabil, parerea mea este ca noul text lasa loc de speculatii si interpretari din cele mai "aprinse"
Art.28 de exemplu, din Legea nr.61/1991 mpdif., spune clar ca se sanctioneaza tulburarea "fara drept" a linistii publice....iar art.29 si art. 29 ind.1, din acelasi text de lege reglementeaza programul 22,00-8,00 in care nu poti da petreceri, nu poti da muzica tare, nu poti folosi aparate care fac larma...se refera deci la zgomote produse de aparate.
Citez:
28) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
29) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice situate in imobile cu destinatia de locuinte sau in imediata vecinatate a acestora;
291). organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, alte amenajari sau in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban;
Incalcita problema, nu?:)
Tare incalcita !
Mai e si chestiunea cu "fara drept"......care aici nu e definit..........
offffffff...........
sper ca se va termina repede........dar mereu stau cu teama ca daca nu voi reusi sa ii programez pe toti in asa fel incat sa se termine pana la 14,00.......nu stiu ce ma fac........
a zis bine cine a zis ca nu iti cumperi apartament.....iti cumperi vecini.......
:(
mai rau e ca eu am intentii bune....in sensul ca incerc sa nu incalc regulile de buna vecinatate dar........:sorry:...........unii din ei au asa un stil........
acum imi amintesc ca a venit o doamna si mi-a zis:"Dvs. nu stiti ce inseamna sa ai un copil isteric in casa......asa ca nu mai faceti zgomot !"