avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Activitate ida2009

Activitate ida2009

Răspuns la discuția Casa patrimoniu
Nimeni? Cineva care se uita pe aici si are o casa de patrimoniu...? :)
Răspuns la discuția Casa patrimoniu
Mai are cineva vreun raspuns?
Răspuns la discuția Casa patrimoniu
Va multumesc pentru raspuns.
Am inteles ca ceea ce este al meu nu este doar al meu, dar ca doar eu trebuie sa am grija sa il intretin... Cam asa stau lucrurile. Despre drepturile si beneficiile pe care le am, cred ca este putin cam penibil sa disutam. Nu cred ca scutirea de impozit in proportie de 50% ma ajuta foarte mult, in conditiile in care restaurarea casei ar costa cateva zeci sau sute de mii de euro. Impozitul anual este in jur de 200 lei!
Insist totusi cu intrebarea mea: daca nu renovez casa, ce se intampla? Si, alta intrebare: imi voi putea desfasura viata in aceasta casa normal, fara sa ma astept sa apara vizitatori, ca si cum s-ar duce la muzeu?! Totusi este casa MEA!
Discuție Casa patrimoniu
Buna ziua.
Sa incep cu inceputul: am o casa la tara. Casa este veche de prin 1933. Destul de deosebita, as spune. Acum se pare ca primaria doreste sa o propuna sa devina casa de patrimoniu. Inteleg ca acest lucru se poate intampla fara acordul meu. Sa spunem ca se aproba de catre Comisia Naţională a Monumentelor Istorice ca aceasta casa sa intre in patrimoniu.
Intrebarea mea este: daca eu nu am bani sa repar aceasta casa asa cum scrie in legea 422, ce se intampla?! Pentru ca sincer, nu am acesti bani. Insa nu vreau sa vand casa!
Astept sugestiile celor care au un raspuns.
Multumesc.
De ce sa piarda banii daca timbreaza?! Doar a spus ca vrea sa renunte la judecata la primul termen. Nu se returneaza banii in acest caz?
Va rog, poate cineva sa imi raspunda ce as putea face in continuare?
Tarifele daca depun un dosar nou prin judecatorie sunt mari acum?
Sigur ca reprezentantul nu a avut nici un mandat. Probabil ca e inutil sa mai spun ca avocatul a incurcat borcanele. Practic mama a renuntat la drepturi in favoarea mea, iar avocatul MEU a declarat "renuntarea".
Nu stiu ce pot face in acest caz. Evident ca l-as... (dupa cum spunea dl tkkappa13), dar ma abtin si eu.
Se poate sa imi sugereze cineva ce as putea face...?

Va multumesc pentru raspunsurile de pana acum.
In cazul meu, se poate face recurs dupa ce imi vine hotararea judecatoreasca? Ma gandesc ca poate nu este necesara o noua actiune la judecatorie, dar dvs stiti mai bine, de aceea va intreb.
Nu am semnat nimic, si nu am fost intrebata nimic de catre judecator. Va dati seama ca, practic, am mers pe mana avocatului!!
Si acum, se mai poate face ceva?!
Numarul de dosar il stiu, am cautat si eu pe site-ul indicat de dvs, dar nu apare nimic afisat. A fost insa cineva la judecatorie si s-a dus la arhiva sa vada ce scrie la dosar. Am inteles ca este art 246 cpc - deci renuntarea...
Va rog, imi puteti da vreun sfat legat de ceea ce as putea face in continuare?

Va multumesc.
Buna seara.
Am si eu o problema. Tatal meu a decedat in urma cu un an, iar mostenitori suntem eu si mama. Pentru succesiune am ales calea judecatii, eu avand calitatea de reclamant. Procesul a avut loc, mama a declarat in fata judecatorului ca acum ne-am intels, si ca imi lasa toata averea tatalui, mie. Dupa aceea, judecatorul l-a intrebat pe avocatul meu ce anume solicitam, iar acesta a raspuns: renuntare. Va rog sa imi spuneti ce inseamna acest lucru. Aceasta renuntare inseamna ca efectul este zero, sau ca se vor face actele pe numele meu?

Cu speranta ca am fost explicita, astept un raspuns de la dvs.
Va multumesc,
Ida.