avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune judecatorie - renuntare la judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune judecatorie - renuntare la judecata

Buna seara.
Am si eu o problema. Tatal meu a decedat in urma cu un an, iar mostenitori suntem eu si mama. Pentru succesiune am ales calea judecatii, eu avand calitatea de reclamant. Procesul a avut loc, mama a declarat in fata judecatorului ca acum ne-am intels, si ca imi lasa toata averea tatalui, mie. Dupa aceea, judecatorul l-a intrebat pe avocatul meu ce anume solicitam, iar acesta a raspuns: renuntare. Va rog sa imi spuneti ce inseamna acest lucru. Aceasta renuntare inseamna ca efectul este zero, sau ca se vor face actele pe numele meu?

Cu speranta ca am fost explicita, astept un raspuns de la dvs.
Va multumesc,
Ida.
Cel mai recent răspuns: ida2009 , utilizator 11:19, 16 Noiembrie 2009
daca nu a depus tranzactie pe care s-o semnati in fata instantei cu mama dvs. , inseamna ca avocatul a declarat ca renuntati la proces, iar dosarul se incheie prin renuntarea la actiune...normal trebuia sa fiti intrebat personal de instanta, sa vi se ia semnatura.Avocatul nu poate dispune incetarea actiunii...
Colega are dreptate, daca lucrurile stau cum spuneti dvs., atunci inseamna ca avocatul a declarat ca renuntati la proces ,dar aceeasi observatie o fac si eu, trebuia sa va intrebe pe dvs instanta daca renuntati sau nu la actiune. Mai ales ca exista intelegere intre parti nu inteleg de ce nu ati incheiat tranzactie.
Ceea ce spuneti dvs ridica semne de intrebare! Daca v-ati inteles cu mama dvs trebuia sa semnati o tranzactie in instanta in fata judecatorului , nicidecum sa renuntati la proces! Oricum nu poate avocatul sa renunte ci dvs ca reclamant! Ati semnat o intelegere cu mama dvs? Ati depus-o la instanta?
Daca stiti nr. de dosar, puteti sa intrati pe site-ul respectivei Judecatorii si sa vedeti solutia pronuntata de catre judecator.
[ link extern ]
Astfel cum au spus si colegii, daca nu ati semnat nici o tranzactie, inseamna ca ati renuntat la proces si urmeaza sa va prezentati la notariat pentru dezbaterea succesiunii, situatie in care mama dvs. va declara ca renunta la mostenire.
Cam asta ar fi concluzia finala...
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
Nu am semnat nimic, si nu am fost intrebata nimic de catre judecator. Va dati seama ca, practic, am mers pe mana avocatului!!
Si acum, se mai poate face ceva?!
Numarul de dosar il stiu, am cautat si eu pe site-ul indicat de dvs, dar nu apare nimic afisat. A fost insa cineva la judecatorie si s-a dus la arhiva sa vada ce scrie la dosar. Am inteles ca este art 246 cpc - deci renuntarea...
Va rog, imi puteti da vreun sfat legat de ceea ce as putea face in continuare?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Mandat special ptr succesiune claudia_23 claudia_23 Buna ziua! Sper sa ma puteti ajuta si pe mine! Mama mi-a lasat un mandat ptr a dezbate eu succesiunea parintilor ei in numele ei! Problema e ca unica ei sora a ... (vezi toată discuția)
Recuperare de bani - contract de tranzactie tepesv tepesv Buna ziua, Am avut un caz de judecata in care mi-am stabilit titlul de mostenitor, dupa decesului tatalui. Sotia supravietuitoare(din ultima casatorie a ... (vezi toată discuția)
Cum pot anula o hotãrâre judecãtoreascã dupã respingerea cererii de revizuire? ContSters238389 ContSters238389 Va rog mult sa-mi dati un sfat. Cum as putea anula o hotarire judecatoreasca \\"hotarire care sa tina loc de act autentic\\" prin care niste cumparatori au ... (vezi toată discuția)