avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum pot anula o hotãrâre judecãtoreascã dupã ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum pot anula o hotãrâre judecãtoreascã dupã respingerea cererii de revizuire?

Va rog mult sa-mi dati un sfat. Cum as putea anula o hotarire judecatoreasca "hotarire care sa tina loc de act autentic" prin care niste cumparatori au reuisit sa se intabuleze cu bunurile imobile ramase in urma decesului unchiului meu acum 25 de ani, bunuri proprii eu fiind singura mostenitoare in viata (unchiul nu a avut copii), iar succesiunea nu este inca dezbatuta. Acesti cumparatori au depus in Instanta un act de vindere cumparare sub semnatura privata si un consimtamint al sotiei unchiului meu (decedata) in calitate de vinzatoare in care ea este deacord cu admiterea actiunii, amindoua inscrisuri cu semnaturi diferite si false. Am solicitat revizuirea dosarului insa am pierdut procesul deoarece nu am fost parte in dosar. Cum as putea anula aceasta hotarire? Ar mai exista o posibilitate? Ar putea cineva sa-mi dea un raspuns cum ar trebui sa procedez? Va multumesc, cu stima.
O varianta ar fi sa faceti plangere penala ptr fals raportat la actele care au stat la baza admiterii actiunii, respectiv promisiunea de cumparare despre care spuneti ca a fost falsigicata. Daca veti obtine o condamnare, implicit acele acte s.ar anula si aveti motiv de revixiure.
Era de asteptat sa pierdeti revizuirea daca nu ati fost parte in proces.

Dar, cu cine s-au judecat? cu sotia supravietuitoare?... ea era decedata la momentul cand s-a judecat procesul?
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Da, s-au judecat cu sotia supravietuitoare care traia cind s-a judecat procesul insa citatiile ei au fost toate afisate cu toate ca ea nu a lipsit de acasa, deacea si semnatura de pe declaratia (consimtamintul) ei in care era deacord cu admiterea actiunii nu se indentifica cu cea de pe actul de vinzare cumparare sub semnatura privata, am inteles din vecini ca ea nu a stiut ca s-au instrainat bunurile. Am doua expertize grafoscopice extrajudiciare din care reiese ca semnaturile sint false insa Instanta nu le-a luat in considerare si nici Parchetul (am solicitatat anularea acestor acte). La Parchet exista un dosar penal in acest sens inca din anul 2011 insa totul se tergiverseaza dosarul se muta de la o sectie de politie la alta. Cu toate ca m-am adresat cu plingeri mai multor Institutii din tara totul se intoarce inapoi la Parchet iar daca solicit sa-mi comunice stadiul cercetarilor mi se raspunde totdeauna ca dosarul se afla in lucru. Cei cu care ma judec sint rude cu primarul care are relatii si influenta in zona. Eu am fost in 21 ani strainatate si nu am relatii. Nu stiu ce sa mai fac, sint peste tot jignita si amenintata de cumparatori. Am descoperit ca in contractul sub semnatura privata (nu sint indentificate bunurile prin nr. cadastral, suprafata, nici vinzatoarea printr-un CNP sau CI, pret neserios, nu s-a facut dovada platii ). Cumparatorii au reusit sa se intabuleze acum 4 ani, dupa 12 ani de la cuparare prin Instanta "hotarire care sa tina loc de act autentic" (s-a constatat uzucapiunea de 30 de ani a sotiei unchiului cu toate ca nu a fost dovedita deoarece nu sint 30 de ani de cind a decedat unchiul iar sotia unchiului a platit impozit pe imobile doar 4 ani).
Cred ca daca veti lua legatura in mod direct cu un avocat, caruia sa ii prezentati intreaga situatie si caruia sa-i raspundeti la toate intrebarile, s-ar gasi o solutie.

Trebuie gasita o solutie privind anularea hotararii pronuntate.

Va multumesc mult pentru raspuns. Am luat legatura cu un avocat din zona care m-a reprezentat in Instanta in 4 procese pe care la sfatul lui le-am inceput:
1 "partaj judiciar" s-a admis exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paritilor (cumparatorii);
2 "revizuire" a dosarului prin care s-au intabulat cumparatorii - admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a revizuientei (eu);
3 "stabilirea calitatii de mostenitor"- admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a intervenienţilor respectiv a cumparatorilor (cu toate ca cererea lor de interventie in interes propriu nu a fost timbrata), admite exceptia prescripţiei dreptului de opţiune succesorală al reclamantei (eu) respinge acţiunea formulată de reclamanta;
4 "constatare nulitate act juridic" am solicitat nulitatea actului de vindere cumparare sub semnatura privata. In Incheiere s-a consemnat ca am solicitat ceva cea ce in realitate nu am solicitatat, avocatul meu a tacut mereu in toate procesele si nici mie nu mi s-a permis sa spun o vorba, singura mi-am facut note de sedinta, concluzii scrise, recurs practic totul (avocatul mi-a promis ca face el recursul insa noroc ca mi-am facut eu singura si mi-am depus la timp recursul, el nu a facut nimic, m-a mintit la dosar nu exista recursul lui). Am solicitat recuzarea judecatoarei si stramutarea dosarului. Cererea de stramutare a fost respinsa iar judecatoarea s-a abtinut. Dosarul a fost repartizat la alt judecator care si el s-a abtinut. Mai ramine judecatoarea care ajudecat dosarul prin care s-au intabulat cumparatorii. Avocatul meu nu mai vrea sa ma mai reprezinte mi-a spus doar ca nu doreste sa aiba probleme (sotia lui este grefiera sefa iar avocata adversarilor am inteles ca este prietena cu presedinta si locuiesc in aceiasi cladire). Avocata cumparatorilor a renuntat sa-i reprezinte insa ii sustine din spate reprezentindu-i acum un preieten al ei care face parte din comisia de disciplina a baroului, asa ca nu cred ca mai am o sansa sa am cistig de cauza in acest proces. Sint disperata sper ca voi primi un sfat din partea dumneavoastra. Va multumesc

Alte discuții în legătură

Cereri identice si repetata in instanta ContSters238389 ContSters238389 Sint disperata , socata si nu stiu ce sa mai cred si nici cui sa ma adresez dupa ce am descoperit ce se petrece la judecatorie. In anul 2009 s-au intabulat ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, va rog mult daca e posibil sa-mi dati un sfat. Unchiul meu fratele mamei a decedat acum 25 ani. El nu a avut copii. Eu sint unica mostenitoare in ... (vezi toată discuția)
Mostenire, revizuire, ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, M-as bucura daca cineva dintre domnii avocati ar citi problema mea foarte grea si daca as primi un raspuns. In urma decesului unchiului mei cu ... (vezi toată discuția)