avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua, va rog mult daca e posibil sa-mi dati un sfat.
Unchiul meu fratele mamei a decedat acum 25 ani.
El nu a avut copii. Eu sint unica mostenitoare in viata a unchiului.
In casa a ramas sotia lui care a decedat acum 3 ani. Eu am plecat in strainatate si m-am inteles cu sotia unchiului ca mostenirea (bunurile proprii ale unchiului dinaintea casatoriei) sa nu se instraineze. Cu toate ca succesiunea nu s-a dezbatut, imobilele ramase in urma decesului unchiului meu au fost vindute de catre sotia lui (casa si terenul aferent printr-un contract de vinzare cumparare sub semnatura privata iar celalalt teren printr-un contract incheiat la un notar).
Am descoperit insa ca in contractul sub semnatura privata (nu sint indentificate bunurile prin nr. cadastral, suprafata, nici vinzatoarea printr-un CNP sau CI, pret neserios, nu s-a facut dovada platii ). Cumparatorii au reusit sa se intabuleze acum 4 ani, dupa 12 ani de la cuparare prin Instanta "hotarire care sa tina loc de act autentic" (s-a constatat uzucapiunea de 30 de ani a sotiei unchiului cu toate ca nu a fost dovedita deoarece nu sint 30 de ani de cind a decedat unchiul iar sotia unchiului a platit impozit pe imobile doar 4 ani). Am mai descoperit ca semnatura vinzatoarei de pe actul de vinzare cumparare sub semnatura privata nu se indentifica cu semnatura vinzatoarei de pe declaratia (consimtamintul) in care este deacord cu admiterea actiunii, iar toate citatiile au fost afisate cu toate ca sotia unchiului a fost tot timpul acasa. Am inteles din vecini ca imobilele ramase dupa decesul unchiului au fost vindute de catre o nepoata a sotiei unchiului fara stirea ei. Nici semnatura de pe contractul incheiat la notar nu se indentifica cu celelalte semnaturi ale sotiei unchiului.
As mai avea o sansa sa-mi revendic aceasta mostenire si la ce cota parte as avea dreptul?
A putut vinde sotia unchiului toata mostenirea daca nu era in posesia unui certificat de mostenitor s-au a unui act de proprietate?
Nu a trebuit sa prezinte notarului sau Instantei aceste acte pentru a putea vinde?
Cel mai recent răspuns: ContSters238389 , utilizator 00:03, 7 Aprilie 2013
Posibil ca Sotia unchiului dvs sa fi avut testament autentic si sa fie desemnata legatar universal, sa di dezbatut succesiunea dupa unchiul dvs si sa fie unica mostenitoare.
Va multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra.
Sotia unchiului meu nu a fost in posesia unui testament autentic, succesiunea nu este inca dezbatuta pot face dovada cu o Incheiere de la notar, sotia unchiului nu este unica mostenitioare. Am obtinut ANEXA 24 de la primarie in care sintem trecute amindoua si eu si sotia unchiului.
1. In mod sigur NU ar fi putut vinde fara ca succesiunea sa fie dezbatuta.
2. Mama dvs. sa inteleg ca este decedata, nu?
Va multumesc mult pentru osteneala de ami raspunde.
Mama a decedat dupa cca. 3 luni dupa decesul unchiului.
Totusi exista un contract de vinzare cumparare incheiat la notar (semnatura vinzatoarei respectiv sotia unchiului meu de pe acest act aflat la notar nu se indentifica cu semnatura ei de pe acelasi act care se afla la cumparatori).
Mai exista si un act de vindere cumparare sub semnatura privata incheiat cu alti cumparatori. Pentru a se intabula cumparatorii au depus in Instanta doua cereri identice "hotarire care sa tina loc de act autentic" la diferenta de o zi (avocata lor depunea in Instanta in mod abuziv si ani la rind intre 2-7 cereri identice pentru fiecare client al ei cu scopul de a-si alege judecatorul preferat avind cistig de cauza in toate dosarele iar cind am sesizat aceasta Baroului au disparut toate aceste dosare de pe portalul Judecatoriei). La o cerere cumparatorii au renuntat la judecarea cauzei dupa ce vinzatoarea respectiv sotia unchiului meu a fost citata iar citatia s-a afisat cu toate ca ea de afla la domiciliu. Cealalta cerere a ramas pe rol in care s-a admis actiunea. La dosar nu exista imputernicire avocatiala cu toate ca cumparatorii au fost reprezentati de aceiasi avocata. Instanta a constatat uzucapiunea de 30 de ani a sotiei unchiului cu toate ca nu a fost dovedita deoarece nu sint 30 de ani de cind a decedat unchiul iar sotia unchiului a platit impozit pe imobile doar 4 ani, in locul martorului s-a prezentat in Instanta unchiul cumparatorilor care a declarat fals, in actul de vindere cumparare sub semnatura privata nu este indentificat vinzatorul printr-un act de identitate, CNP, nu este determinat obiectul (nu sint indentificate imobilele nr. cadastral, suprafata), pretul este neserios, nu s-a facut dovada platii, citatiile sotiei unchiului au fost toate afisate cu toate ca ea se afla la domiciliu doar comunicarea hotaririi a fost semnata insa semnatura nu este identica cu cea de pe actul de vindere-cumparare si nici cu cea de pe consimtamintul ei in care este deacord cu admiterea actiunii si nici cu cele de pe contractu incheiat la notar, toate semnaturile vinzatoarei sint diferite. Totusi Instanta le-a admis actiunea. Mai exista si un dosar penal in acest sens inca din 2011 insa se tergiverseasa solutionarea lui. Sint foarte disperata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot anula o hotãrâre judecãtoreascã dupã respingerea cererii de revizuire? ContSters238389 ContSters238389 Va rog mult sa-mi dati un sfat. Cum as putea anula o hotarire judecatoreasca \\"hotarire care sa tina loc de act autentic\\" prin care niste cumparatori au ... (vezi toată discuția)
Vinzare mostenire neintabulata ContSters238389 ContSters238389 Va rog mult pentru un raspuns: unchiul meu a decedat acun 28 ani neavind copii eu si sotia lui nu am dezbatut succesiunea. Mostenirea (imobile primite de ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters238389 ContSters238389 Dupa unchiul meu fratele mamei mele (fara copii) decedat de 27 ani nu am dezbatut succesiunea nici eu si nici nici sotia supravietuitoare, asa ne-am inteles ... (vezi toată discuția)