avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vinzare mostenire neintabulata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vinzare mostenire neintabulata

Va rog mult pentru un raspuns: unchiul meu a decedat acun 28 ani neavind copii eu si sotia lui nu am dezbatut succesiunea. Mostenirea (imobile primite de unchiul meu de la reforma agrara) nu au fost intabulate pe unchiul meu . Sotia unchiului meu a decedat de 2 ani. Am descoperit ca toata mostenirea a fost vinduta de sotia unchiului fara stirea mea prin 2 contracte: un contract incheiat la notar in baza titlului de proprietate al unchiului meu iar un contract incheiat sub semnatura privata pe care cumparatorii l-au autentificat in instanta in 2010(hotarire care sa tina loc de act autentic in care s-a constatat si o uzucapiune de 30 de ani a sotiei unchiului cu toate ca ea a platit impozit doar 4 ani si nu au trecut 30 de ani de la decesul unchiului.) reusind astfel sa se intabuleze cu toate ca nu s-a facut nici dovada platii.
M-ar interesa daca sotia unchiului putea vinde toata mostenirea fara ca succesiunea a fi dezbatuta, imobilele nefiind neintabulate, si daca e posibil ca cumparatorii sa se intabuleze pe baza acestei hotariri daca aceste imobile nu au fost dinainte intabulate nici pe sotia unchiului.
M-ar mai interesa daca mai exista o posibilitate sa-mi revindec mostenirea dupa unchiul meu iar daca da cum ar trebui sa procedez.
Va multumesc cu respect.
Cel mai recent răspuns: ContSters238389 , utilizator 14:28, 23 Aprilie 2013
Probabil matusa dvs a avut testament si s a dezbatut succesiunea.
Va multumesc mult pentru raspuns dar am o Incheiere de la notar din 2012 din care reiese ca succesiunea dupa unchiul meu nu s-a dezbatut. Toti notarii din zona refuza sa-mi elibereze un certificat de mostenitor nici de calitate de mostenitor si nici o declaratie de aceptare a mostenirii. Am avut si un proces prin care am solicitat stabilirea calitatii mele de mostenitor dupa unchi in concurs cu mostenitorii sotiei lui. Nici un mostenitor de ai sotiei unchiului nu s-au prezentzat la proces cu toate ca au fost legal citati, iar mie mi-a fost respinsa actiunea ca urmare a exceptiei prescrierii dreptului de optiune succesorala invocata de cumparatori prin cererea de interventie in interes propriu (cerere netimbrata) cei care si-au autentificat prin Instanta contractul de vinzare cumparare sub semnatura privata (cu semnaturile vinzatoarei falsificate cionstatate prin 2 expertize grafoscopice extrajudiciare).
Am intilnit inca o nepoata a sotiei unchiului care nu a stiut pina de curind ca i-a murit matusa si care a facut la notar o declaratie de acceptare tacita a mostenirii dupa matusa ei si care ar fi deacord sa-mi vinda mie dreptul ei la mostenire dupa matusa ei respectiv sotia unchiului. Nu stiu ce sa mai fac, daca m-ar ajuta cu ceva daca as cumpara dreptul la mostenire a acestei nepoate, nici dupa sotia unchiului nu s-a dezbatut succesiunea. M-as bucura pentru un sfat, va multumesc mult.
Eu zic sa nu cumparati nimic. Acea declaratie de acceptare tacita la notra este facuta peste termen si nepoata care a dat o trebuie sa dovedeasca cum a acceptat tacit mostenirea, adica a platit datorii ale succesiunii, impozite etc, s a manifestat ca un mostenitor in privinta bunurilor succesiunii.
Dupa parerea mea va hazardati...
Luati insa legatura cu un avocat si mergeti la o consultatie . Cu actele in fata se discuta altfel.
Va multumesc mult dar aceasta nepoata este in virsta 76 ani si locuieste la 40 km distanta de matusa ei iar celelalte rude nu au anuntat-o cu intentie ca matusa ei a murit (contractul incheiat la notar este incheiat cu o ruda a matusii ei , un staranepot). Ea a aflat doar de 2 saptamini ca matusa ei a murit si dori sa-mi vinda dreptul ei la mostenire doar ca pensia ei este de 300 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, va rog mult daca e posibil sa-mi dati un sfat. Unchiul meu fratele mamei a decedat acum 25 ani. El nu a avut copii. Eu sint unica mostenitoare in ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters238389 ContSters238389 Dupa unchiul meu fratele mamei mele (fara copii) decedat de 27 ani nu am dezbatut succesiunea nici eu si nici nici sotia supravietuitoare, asa ne-am inteles ... (vezi toată discuția)
Nulitate act de vanzare-cumparare Ionflo1 Ionflo1 Buna ziua, sint disperat am cumparat o casa cu teren in urma cu 17 ani de la o vaduva fara copii (decedata) mostenire ramasa dupa sotul ei printr-un contract ... (vezi toată discuția)