avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nulitate act de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nulitate act de vanzare-cumparare

Buna ziua, sint disperat am cumparat o casa cu teren in urma cu 17 ani de la o vaduva fara copii (decedata) mostenire ramasa dupa sotul ei printr-un contract de mina pe care l-am validat in instanta dupa 13 ani. Imobilele fiind neintabulate si succesiunea dupa sotul vaduvei nu este dezbatuta. Vaduva este decedata de 2 ani si nimeni nu a dezbatut succesiunea dupa ea deoarece nu a mai ramas nici o mostenire. De 2 ani umblu in judecata cu nepoata sotului vinzatoarei care i-si cere mostenire dupa unchiul ei decedat de 26 ani si care a solicitat in instanta nulitatea actului de vinzare cumparare. O nepoata de a vaduvei a aflat de curind de moartea matusei sale si a dat o declaratie la notar de acceptare a succesiunii dupa matusa ei si a depus in instanta o cerere de interventie accesorie in interesul acestei nepoate a sotului vaduvei. Acum vrea si nepoata vaduvei mostenire. Nu stiu ce sa mai fac deoarece in instanta cind am validat contractual de cumparare nevrind sa mai port pe drumuri vaduva am depus o declaratie in care i-si da acordul pe care am semnato eu. Aceasta nepoata a sotului vaduvei a descopert ca semnatura de pe contract si declaratie difera si platit la Bucuresti la un expert 1 expertiza fgrafica din care reiese ca semnaturile nu apartin vinzatoarei. Nu stiu daca se va lua in considerare in instanta acesta expertiza. Mai are nepoata sotului vaduvei si nepoata vaduvei vreun drept la mostenire daca succcesiunea inca nu este dezbatuta dupa nici nunul? Ma pot ataca in acest proces? Sint disperat va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:12, 21 Decembrie 2013
Nu văd cum ar mai putea nepoata defunctului să invoce calitatea de moştenitor acceptant şi să ceară dezbaterea succesiunii după unchiul ei. Iar la succesiunea după soţia acestuia, acea nepoată nu are vocaţie succesorală.


În schimb, dacă nepoata văduvei a acceptat succesiunea în termen, s-ar putea spune că nu staţi tocmai bine. Mai ales că hotărîrea pe care vă întemeiaţi poate fi atacată printr-o cerere de revizuire, în temeiul art.509(1) punctul 3 C.pr.civilă.


Angajaţi-vă un avocat.
Va multumesc insa ar avea nepoata vaduvei calitate procesuala sa solicite revizuirea dosarului in care s-a validat actul de vindere cumparare daca ea nu a fost parte in dosar?
Daca ati validat in instanta contractul de mana, chiar si dupa 13 ani de la incheierea lui, atunci nu ar trebui sa va faceti dvs problem, mai ales daca batrana a decedat ulterior ramanerii definitive a hotararii de validare dispusa de catre instanta, aceasta beneficiind de autoritatea conferita de lege puterii de lucru judecat. Apoi, dupa moartea batranei nepoata acesteia poate veni la succesiunea bunurilor ramase, care poate exista (chiar daca nu mai are casa si terenul) si poate fi compusa din bunuri personale, tablouri, poze de familie, bunurile mobile,etc, deci mai are ceva "de mostenit".
Asa cum s-a precizat si anterior, este necesar sa consultati un specialist in astfel de problem. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters238389 ContSters238389 S-acumparat o casa cu teren de la o vaduva care nu a avut copii (facind doar un act sub semnatura privata in care nu este mentionat nici suprafata nici locul ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters238389 ContSters238389 Dupa unchiul meu fratele mamei mele (fara copii) decedat de 27 ani nu am dezbatut succesiunea nici eu si nici nici sotia supravietuitoare, asa ne-am inteles ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, va rog mult daca e posibil sa-mi dati un sfat. Unchiul meu fratele mamei a decedat acum 25 ani. El nu a avut copii. Eu sint unica mostenitoare in ... (vezi toată discuția)