avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Dupa unchiul meu fratele mamei mele (fara copii) decedat de 27 ani nu am dezbatut succesiunea nici eu si nici nici sotia supravietuitoare, asa ne-am inteles (bunurile imobile ramase fiind bunuri ale unchiului dimaintea casatoriei). Nu am renuntat la succesiune si nici nu am fost citata la un notar.
De 2 ani a decedat si sotia lui. De la primarie am obtinut ANEXA 24.
Nici un notar nu vrea sa-mi elibereze un certificat de mostenitor.
In sfirsit am gasit un notar la care totusi pot sa dau o declaratie de acceptare a mostenirii dupa unchi. Mama mea sora unchiului a decedat la 3 luni dupa unchi (eu sint singura nepoata in viata a unchiului). Dupa mama am un certificat de mostenitor.
Sotia unchiului a patit impozit pe aceste imobile doar 4 ani. Inca 10 ani dupa deces in registrul agricol a figurat unchiul meu (eu i-am dat bani sotiei lui pentru impozit).
Dupa moartea sotiei unchiului am aflat ca toate bunurile au fost vindute de ea printr-un act de vindere cumparare sub semnatura privata cu semnatura falsificata si un act incheiat la un notar tot cu semnatura vinzatoarei falsificata (aceasta reiese din 2 expertize grafoscopice extrajudiciare). In realitate aceste bunuri au fost instrainate de o nepoata a sotiei unchiului fara stirea ei si a mea (eu fiind plecata in strainatate). Am solicitat in instanta constatarea nulitatii acestor acte insa cumparatorii i-mi invoca lipsa de interes (actul de vindere cumparare sub semnatura privata a fost autentificat prin instanta " hotarire care sa tina loc de act autentic".
M-ar interesa sa aflu daca aceasta declaratie de acceptare a succesiunii facuta la notar mi-ar ajuta in instanta sa-mi pot dovedi interesul.
Sau poate unul dintre domnii avocati mi-ar da un sfat cum as putea sa-mi revendic mostenirea dupa unchi. Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Monica Hanganu , Mediator 10:49, 10 Mai 2013
Va sfatuiesc sa va angajati avocat. Este o speta grea si e greu sa va puteti descurca singura in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare mostenire neintabulata ContSters238389 ContSters238389 Va rog mult pentru un raspuns: unchiul meu a decedat acun 28 ani neavind copii eu si sotia lui nu am dezbatut succesiunea. Mostenirea (imobile primite de ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, va rog mult daca e posibil sa-mi dati un sfat. Unchiul meu fratele mamei a decedat acum 25 ani. El nu a avut copii. Eu sint unica mostenitoare in ... (vezi toată discuția)
Nulitate act de vanzare-cumparare Ionflo1 Ionflo1 Buna ziua, sint disperat am cumparat o casa cu teren in urma cu 17 ani de la o vaduva fara copii (decedata) mostenire ramasa dupa sotul ei printr-un contract ... (vezi toată discuția)