Dupa unchiul meu fratele mamei mele (fara copii) decedat de 27 ani nu am dezbatut succesiunea nici eu si nici nici sotia supravietuitoare, asa ne-am inteles (bunurile imobile ramase fiind bunuri ale unchiului dimaintea casatoriei). Nu am renuntat la succesiune si nici nu am fost citata la un notar.
De 2 ani a decedat si sotia lui. De la primarie am obtinut ANEXA 24.
Nici un notar nu vrea sa-mi elibereze un certificat de mostenitor.
In sfirsit am gasit un notar la care totusi pot sa dau o declaratie de acceptare a mostenirii dupa unchi. Mama mea sora unchiului a decedat la 3 luni dupa unchi (eu sint singura nepoata in viata a unchiului). Dupa mama am un certificat de mostenitor.
Sotia unchiului a patit impozit pe aceste imobile doar 4 ani. Inca 10 ani dupa deces in registrul agricol a figurat unchiul meu (eu i-am dat bani sotiei lui pentru impozit).
Dupa moartea sotiei unchiului am aflat ca toate bunurile au fost vindute de ea printr-un act de vindere cumparare sub semnatura privata cu semnatura falsificata si un act incheiat la un notar tot cu semnatura vinzatoarei falsificata (aceasta reiese din 2 expertize grafoscopice extrajudiciare). In realitate aceste bunuri au fost instrainate de o nepoata a sotiei unchiului fara stirea ei si a mea (eu fiind plecata in strainatate). Am solicitat in instanta constatarea nulitatii acestor acte insa cumparatorii i-mi invoca lipsa de interes (actul de vindere cumparare sub semnatura privata a fost autentificat prin instanta " hotarire care sa tina loc de act autentic".
M-ar interesa sa aflu daca aceasta declaratie de acceptare a succesiunii facuta la notar mi-ar ajuta in instanta sa-mi pot dovedi interesul.
Sau poate unul dintre domnii avocati mi-ar da un sfat cum as putea sa-mi revendic mostenirea dupa unchi. Va multumesc mult.
Mostenire
ContSters238389
Buna ziua, va rog mult daca e posibil sa-mi dati un sfat.
Unchiul meu fratele mamei a decedat acum 25 ani.
El nu a avut copii. Eu sint unica mostenitoare in ... (vezi toată discuția)