avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire, revizuire,
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire, revizuire,

Buna ziua,
M-as bucura daca cineva dintre domnii avocati ar citi problema mea foarte grea si daca as primi un raspuns.
In urma decesului unchiului mei cu cca. 27 ani in urma, fiind unica mostenitoare nepoata de sorä (unchiul nu a avut copii) nu am dezbatut succesiunea dupa 6 luni nici eu si nici sotia lui supravietuitoare.
Fiind plecata din 1990 in strainatate am auzit anul trecut ca sotia unchiului ar fi vindut toata mostenirea. Cumparatorii casei si a terenului aferent s-au intabulat printr-o Hotarire Judecatoreasca.
Bunurile instrainate au apartinut unchiului meu dobindite de el prin TITLUL DE PROPRIETATE eliberat de Reforma Agrara din 1945. iar unchiul meu s-a casatorit dupa 2 ani de zile in 1947.
In perioada cat lipseam din tara in anul 2009 a fost promovata o ACTIUNE DE INSCRIERE A DREPTULUI DE PROPRIETATE prin UZUCAPIUNE DE 30 DE ANI (din Adeverinta de la rolul agricol reiese insa ca sotia unchiului a fost incrisa doar 5 ani) in favoarea unor cumparatori care ar fi cumparat casa si terenul aferent vindute de sotia supravietuitoare printr-un act de vindere cumpararare sub semnatura privata fara ca eu sa fiu citata.
Actiunea in constatarea dobandirii dreptului de proprietate prin uzucapiune, a fost promovata de o avocata fara IMPUTERNICIREA AVOCATIALA.
Obtinind de la Primarie Anexa 24 am deschis eu partaj judiciar unde avocatul meu a chemat in judecata cumparatorii bunuruilor.Am cerut si atasarea dosarului prin care s-au intabulat cumparatorii.
Am pierdut procesul pe exceptia lipsei calitatii procesuale a cumparatorilor pentru care am facut recurs.
Banuind ca acest act de vindere cumparare nu este semnat de sotia unchiului meu am trimis mai multe inscrisuri la un expert grafoscopic extrajudiciar la Bucuresti, printre care o copie a Buletinului de Indentitate a sotiei unchiului si un Contract de Vinzare Cumparare incheiat la notar prin care si celalat teren al unchiului s-ar fi vindut in 2003 unui stranepot de al sotiei unchiului meu.
Din rezultatele expertizei reiese ca amindoua contracte nu sint semnate de sotia supravietuitoare a unchiului meu, nu numai acel sub semnatura privata, cea ce nu ma mira deoarece acel notar, in prezent nu mai este notar, este sub cercetare penala. Si semnatura din DECLARATIA sotiei unchiului prin care declara este deacord cu deschiderea actiunii nu este a ei.
In acel dosar am mai descoperit:
-in Actul de VINDERE-CUMPARARE sub semnatura privata nu sint indentificate bunurile nu este mentionata nici o suprafata de teren nici numar de parcela, unchiul meu avand si alte proprietati. iar in localitate a mai trait o persoana cu acelasi nume.
-nici semanatura ei din COMUNICAREA HOTARIRE CIVILA DOVADA DE PRIMIRE SI PROCESUL VERBAL DE PREDARE nu este identica cu nici o semnatura de a ei.
- Citarile (3) sotiei unchilui meu sunt neadevarate cu toate ca aceasta aceasta nu a lipsit de la domiciu, consemnandu-se ca a fost afisata.
Am facut o cerere de revizuire a dosarului in cauza prin care cumparatorii
au ajuns proprietarii casei si terenului aferent ramase dupa decesul unchiului meu insa eu nu am fost parte in acel dosar iar procesul de revizuire a cazut chiar acelui judecator (presedintele judecatoriei) care s-a pronuntat in 2009.
Am mai primit u termen de judecata peste 3 saptamini insa nu mai stiu cum sa procedez.
Am mai depus la Dosar un Raspuns la Intimpinare o Cerere de Interventie, o Cerere de declanşare a PROCEDURII de
VERIFICARE de SCRIPTE şi de ÎNSCRIERE ÎN FALS, cea ce am crezut ca ar fi bine, (avocatul meu nepunind nimic cu toate ca l-am platit-nu are timp si este totdeauna grabit). Dupa ce am pus totul la dosar mi-a spus ca pe viitor sa nu mai depun asa aiurea ceva la dosar. Ce sa mai cred ca daca nu as fi depus eu ceva, nu era nimic depus, caci avocatul meu nu a depus nici macar un Raspuns la Intimpinare.
In timpul procesului avocatul meu a spus ca eu vroiam defapt sa fac recurs la dosarul in revizuire si nu cerere de interventie. Cum sa fac recurs la un dosar din 2009 in care nu am fost parte?
Avocata piritilor era foarte nervoasa si rasfoia in timpul procesului intro carte groasa cu legi pe care ia adus-o in fuga o colega a ei.
Nu stiu ce sa mai cred, eu nu mai am incredere in avocatul meu.
Am intrebat un alt avocat insa mi-a spus ca nici un avocat nu ar prelua un caz pe care il are deja un alt avocat.
Am mai facut si o plingere in acest sens la PARCHET insa acolo totul se tot amina.
Nici unul din mostenitorii sotiei unchiului nu vor sa inceapa succesiunea dupa ea (sotia unchiului a decedat in aug.2011) deoarece nu au ramas bunuri totul fiind instrainat de sotia unchiului prin doua contracte care nu au semnatura ei dupa cum rezulta din experiza.
Ce as mai putea face sa pot anula sentinta din 2009 ("hotarire care sa tina loc de act autentic"prin care s-au intabulat piritii?
Cum as putea anula Actul de Vindere Cumparare sub semnatura privata daca nu este semnat de vinzator (sotia unchiului)?
As putea contesta si celalalt Contract de Vinzare Cumparare incheiat la Notar?
As mai avea o sansa sa-mi obtin mostenirea ramasa in urma decesului unchiului meu?
Ce cota parte mi-ar reveni mie 1/2 sau 2/3 daca dupa unchi(fratele mamaei) sint singura mostenitoare?
M-ar interesa ce sanse am in acest caz si cum ar trebui sa procedez in continuare.
V-as fi recunoscatoare pentru un raspuns
Va multumesc
Cu Stima

Alte discuții în legătură

Constatarea calitatii de mostenitor ContSters238389 ContSters238389 Am deschis o actiune in instanta \\"constatarea calitatii de mostenitor\\" dupa unchiul meu in concurs cu soti lui decedata si mostenitorii ei. Intrucit toata ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters238389 ContSters238389 Buna ziua, va rog mult daca e posibil sa-mi dati un sfat. Unchiul meu fratele mamei a decedat acum 25 ani. El nu a avut copii. Eu sint unica mostenitoare in ... (vezi toată discuția)
Cereri identice si repetata in instanta ContSters238389 ContSters238389 Sint disperata , socata si nu stiu ce sa mai cred si nici cui sa ma adresez dupa ce am descoperit ce se petrece la judecatorie. In anul 2009 s-au intabulat ... (vezi toată discuția)