claudia_23 a scris:
Va multumesc pentru raspuns! Daca nu va suparati as mai avea cateva aspecte de intrebat, poate ma puteti ajuta!
In primul rand, in anul 2003 a murit tatal mamei mele, dupa care s-a deschis succesiunea, iar din intreg, mamei i-a revenit 3/16 ( intregul s-a impartit prima data intre defunct si sotul suprav, iar din partea defunctului, 1/4 a revenit sot.suprav, restul de 3/8 s-a impartit intre cele doua surori)
Mama mamei mele i-a facut surorii mamei contract de intretinere ptr partea ei din intreg! Intrebarea e daca s-a incalcat rezerva succesorala avand in vedere ca mama culesese deja partea de 3/16 din mostenirea tatalui! Adica, se poate spune ca s-a incalcat rezerva succesorala ptr partea bunicii mele ( mama mamei) sau daca a cules mostenirea dupa tata nu se mai pune problema incalcarii rezervei?
Apoi, se poate face contract de intretinere si ptr terenuri? Sau doar ptr casa? Sper ca nu v-am pus prea multe intrebari! Multumesc!
Nu se pune problema incalcarii rezervei succesorale deoarece contractul de intretinere nu este o liberalitate (donatie) astfel ca este perfect valabil!
Referitor la mandatul dat de catre mama dvs , in baza acelui mandat o puteti reprezenta si la notariat si in instanta!
Contractul de intretinere se poate incheia si in ceea ce priveste terenurile , nu neaparat numai asupra imobilelor gen case , apartamente, etc
www.avocatnet.ro/content/for...