vreau sa intreb,tata a murit,eu cu sora mea am mostenit o parte legala.eu daca plec din tara mama mea poate sa lase toata partea ei sora mi? dupa moartea memei,nu se faca jumate,,jumate/
După decesul mamei va trebui să daţi declaraţie de acceptare a succesiunii, în termenul de opţiune succesorală, adică în timp de un an de la deces. Mama dvs. ar putea să întocmească un testament surorii dvs., dar pe care dvs. îl veţi putea ataca sau contesta, fie pentru că vă încalcă rezerva succesorală , adică partea prevăzută de lege din bunurile succesorale prevăzută pentru descendenţi, fie pentru că nu a fost întocmit cu respectarea condiţiilor legale.
Mama Dvs poate sa incheie un contract de intretinere cu sora Dvs sau contract de vanzare-cumparare. In cazul in care dispune de partea sa din avere in favoarea surorii sau a unei terte persoane prin liberalitati, Dvs veti putea ulterior decesului mamei , sa invocati reductiunea liberalitatii in instanta.
Testament
grazzia
Buna ziua!
Daca eu sunt fata din prima casatorie a mamei mele (mama mea fiind in viata) si mi-a facut un testament (cum ca imi lasa mie toate bunurile) ... (vezi toată discuția)