avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sfat succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sfat succesiune

Problema pe scurt este urmatoarea: Mama locuieste singura (dupa decesul tatalui meu din 2005) intr-un apartament (bun comun dobandit in timpul casatoriei). Eu mai am 2 surori (una este plecata definitiv in Canda, cealalta temporar in Spania), iar in viitor intentionez sa ma mut la mama, cu conditia ca eu sa devin proprietar al acestui apartament. Mama este de acord sa-mi cedeze partea ei, cu conditie de ingrijire iar surorile ar fi de acord sa-mi cedeze dreptul lor. Cum procedam juridic? In cazul in care as dori sa-i dau o recompensa uneia dintre surori, a cata parte din apartament are dreptul?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:41, 22 Februarie 2010
buna ziua!
primul pas il constituie dezbaterea succesiunii de pe urma tatalui dvs.
ulterior dezbaterii succesiuni puteti face un act cu mama dvs.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
ContSters97658, utilizator
pe sora ce urmeaza sa o recompensati stabiliti de comun acord cu ea ce si cat sa-i dati pentru partea ce i se cuvine din apartament.. are dreptul la un sfert din partea de apartament ce revine tatalui..adica 1/8 din intregul apartament
Multumesc pt. promptitudinea raspunsurilor.
Tinand cont ca sora mijlocie este in Canada, cum putem rezolva problema succsesiunii fara ca ea sa vina in Romania? Se poate....sau e musai sa vina in tara?
daca dezbateti succesiunea la instanta, nu este nevoie sa vina surorile dvs , acestea putind sa mandateze o alta persoana.
in cadrul procesului se poate incheia o tranzactie ca dvs sa deveniti proprietar.
consultati un avocat.
buna ziua!
va poate transmite din Canada o procura in vederea dezbaterii succesiunii tatalui
procura poate fi data fie la un notar canadian, si ulterior sa o apostileze, sau cel mai indicat este sa o dea la Consultatul Romaniei.

Alte discuții în legătură

Declaratie de acceptare a succesiunii Dorinela0102 Dorinela0102 Tatal meu a decedat in Ianuarie 2012, iar mama in Noiembrie 2006. Nu am facut succesiunea dupa decesul mamei. Eu locuiesc in Canada, iar unicul meu frate ... (vezi toată discuția)
Probleme morale si juridice nushu nushu Buna ziua, am citit destul de multe posturi asemanatoare cu problema mea, dar tot o sa va rog sa imi raspundeti la cateva intrebari. Tatal meu este mort de 7 ... (vezi toată discuția)
Succesiune intarziata N_&_K_43 N_&_K_43 tatal meu a murit in 2012 august ,suntem 3 surori,si doua au facut succesiunea (una a acceptat partea ei si cealalta a refuzat in favoarea mamei)insa una nu a ... (vezi toată discuția)