avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune intarziata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune intarziata

tatal meu a murit in 2012 august ,suntem 3 surori,si doua au facut succesiunea (una a acceptat partea ei si cealalta a refuzat in favoarea mamei)insa una nu a facut nimic ,nici acceptat, nici refuzat ,mama mea ar vrea sa vanda apartamentul ca nu il poate intretine singura dintr-o pensie de mica,si ar vrea ,sa isi ia ceva mai mic ,o locuinta dupa posibilitatile ei ,sa isi poata plati cheltuielile,dar nu stie daca il poate vinde ,ca sora mea a zis ca nu merge nicaieri la nici un notar,nu exista un termen in care trebuie sa faci succesiunea ??si daca expira termenul ce se intampla??cum poate mama sa vanda apart ,fara ca sora cea mare sa se supere??vine iarna si nu isi poate plati intretinerea,,din 2004 pana in 2014 august ,i-am platit eu toate cheltuielile ,intretinere,facturi,impozitul la apart ,cheltuielile de medicamente ,spitale de inmormantare pentru tata,(din 2004 a paralizat si necesita ingrijiri speciale),dar acum am ramas fara munca ,si nu mai am posibilitatea sa o ajut cum o ajutam ,si am ajuns la conlcuzia sa faca schimb sau sa vanda locuinta si sa sii ia ceva mai mic ,o garsoniera ,in speranta ca ma veti ajuta cu un raspuns va multumesc anticipat:)
Cel mai recent răspuns: Rezolvatorul , Consilier juridic 10:01, 12 Septembrie 2014
Cea de a 3-a daca nu si-a exprimat optiunea succesorala in termen de 1 an, a pierdut dreptul la apartament, ca urmare apartamentul este al mamei dvs. si al surorii care a acceptat succesiunea dupa tatal dvs. Mama si sora sa mearga la un notar sa dezbata succesiunea dupa tatl dvs. pe urma mama dvs.,daca este si sora de acord poate sa vanda apartamentul!:luck:
MULTUMESC PENTRU PROMTITUDINEA RASPUNSULUI ,inca o intrebare,!!nu as putea sa fac imputernicire pe numele mamei sa mearga ea la notar din partea mea ??eu sunt in spania ,si acum pot sa renunt la partea mea pentru mama ??ca este casa ei munca ei de toata viata ,eu nu vreau nimic,am acceptat partea mea pentru ca ea mi-a zis ca daca nu accept nici eu (cum cealalta a refuzat ,credea ca fratele tatalui meu putea sa faca parte ,la mostenire in caz ca renuntam toate )casa este a parintilor mei
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Septembrie 2014
N_&_K_43, utilizator
una din două: ori au făcut succesiunea ori nu au făcut-o! dacă au făcut-o atunci nu aveți ce căuta la notar pentru o altă succesiune.

se poate merge la notar pentru vânzarea apartamentului, în cazul în care găsiți cumpărător. puteți să îi faceți procură mamei să vă reprezinte.
Asa cum vi s-a raspuns si anterior, intrebarea este: aveti sau nu certificat de mostenitor? Daca nu, trebuie sa faceti succesiunea, adica sa obtineti acel certificat de mostenitor cu convocarea legala a tuturor mostenitorilor (mama si dvs. si surorile dvs.), daca va intelegeti sub acest aspect a dezbaterii succesiunii! Dupa ce obtineti acel certificat, puteti sa dati o procura mamei sa vanda si partea dvs. din casa respectiva!

Daca nu va intelegeti asupra dezbaterii succesiunii la notar (de buna voie), oricare dintre mostenitori (inclusiv dvs-chiar prin mandatar, poate fi si avocat), puteti solicita deszbaterea succesiunii si iesirea din indiviziune in instanta; daca nimeni nu o doreste in natura, casa se poate scoate la licitatie, putand fi astfel vanduta prin intermediul instantei!
eu am acceptat partea mea aici in spania la consulat ,am facut tot demersul prin consulat ,sora cea mica (din grecia)a facut-o la notar in romania ,iar cealalta din italia nu a facut nimic ,trebuie mama sa mearga la notar in romania,cu actele care le-am facut eu aici in spania , care demonstreaza ca accept partea mea de mosternire din partea tatalui ??

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament N_&_K_43 N_&_K_43 buna seara Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema .Tatal meu a murit in august 2012.Mama mea are un apartament cu 4 camere dar este prea mult pentru ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte un apartament, ca mostenire Anuca_TS Anuca_TS Buna ziua, am doua intrebari pt.specialistii acestui site: 1. Cum se imparte valoarea unui apartament mostenit de trei frati buni (de mama si de tata) si doi ... (vezi toată discuția)
Renuntare la drepturi livia rosu livia rosu Buna ziua, Suntem 3 surori si dupa decesul tatalui nostru, in urma succesiunii doua dintre noi am renuntat in favoarea celei mai mici. Acum a decedat si mama ... (vezi toată discuția)