Buna ziua,
Suntem 3 surori si dupa decesul tatalui nostru, in urma succesiunii doua dintre noi am renuntat in favoarea celei mai mici. Acum a decedat si mama noastra si daca nu putem deschide succesiunea o perioada de timp, as dori sa stiu ce acte trebuie facute ( pentru orice eventualitate) astfel incat sora cea mica sa nu aiba nici-un fel de probleme in viitor din partea nimanui pentru a fi singura mostenitoare si dupa mama. Va multumesc.
Buna ziua,
Condoleante. a) Succesiunea mamei s-a deschis odata cu moartea ei, b) acceptarea sau refuzul mostenirii il puteti face oricand inlauntrul termenului de 1 an de la moartea mamei iar c) dezbaterea succesorala o puteti face cand doriti (de preferat inainte de curgerea termenului de 2 ani ca sa nu mai platiti impozitul).
Asadar, mergeti toate trei surorile la un notar - poate fi oricare notar - si dati fiecare cate o declaratie, surorile mai mari ca nu accepta mostenirea iar sora mai mica o declaratie de acceptare. Costul pentru fiecare declaratie trebuie sa fie in jur de 50 de lei.
Apoi, sora cea mica, poate sa mearga oricand doreste la notarul competent teritorial caruia, dupa ce-i va prezinta cele 3 declaratii, certificatul de deces, cel de nastere si, eventual cel de casatorie, certificatul fiscal al imobilului, extras cf si acte doveditoare pentru restul proprietatilor precum si anexa nr. 24 emisa de primarie, ii poate cere sa intocmeasca certificatul de mostenitor.
Succesiune
Hanuka
In anul 2004 a decedat mama in urma careia s-a facut succesiunea conform legii. Mostenitorii au fost tatal, sora si cu mine.Intre timp, mai exact acum o luna ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire
slobodan
Va prezint urmatorul caz :
Suntem doua surori, dupa decesul mamei sora mea mai mare nu a dorit partea ei de mostenire , nu a cerut-o in timpul vietii ei, sora ... (vezi toată discuția)