avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament

buna seara
Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema .Tatal meu a murit in august 2012.Mama mea are un apartament cu 4 camere dar este prea mult pentru ea,sunt prea mari cheltuielile,ar vrea sa vanda apartamentul sa isi ia unul mai mic.Suntem 3 surori,una a cedat in fata notarului partea ei de mostenire din partea tatalui,eu am acceptat,dar am o sora care inca nu a decis nimic,nici sa semneze in favoarea mamei,nici sa accepte partea ei dde mostenire de la tata.Intrebarea este :CUM POATE MAMA SA VANDA APARTAMENTUL SI SA ISI AI ALTA CASA,APART,CE VREA CA SA ISI REDUCA CHELTUIELILE??SE POATE FACE VANZAREA SAU SCHIMBUL FARA SORA MEA ??EA ESTE IN ITALIA,mentionez ca de 10 ani eu le trimit bani,eu am platit spitale,imnormantare,intretinere,impozite,dar acum nu mai pot,mama are o pensie destul de mica si nu poate face fata la plata cheltuielilor(apa,lumina,gaz,intretinere,caldura)si am decis ca sa vedem cum facem sa poate sa isi ia ceva mai mic ,cu cheltuieli mai mici..celelalte surori nu o pot ajuta cu nimic.in speranta ca imi veti da un sfat va multumesc anticipat

Ultima modificare: Luni, 24 Februarie 2014
N_&_K_43, utilizator
Cel mai recent răspuns: VoL , utilizator 12:13, 25 Februarie 2014
Din pacate mama dvs. nu poate vinde apartamentul pana nu se va definitiva succesiunea, iar daca prin buna intelegere (notariat) nu este posibila dezbaterea succesiunii, atunci nu va ramane decat varianta instantei.
Dupa emiterea certificatului de mostenitor sau a hotararii de iesire din indiviziune va trebui sa se faca mentiunile cuvenite in cartea funciara (respectiv noii proprietari ai imobilului) abia apoi se ajunge la vanzare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune intarziata N_&_K_43 N_&_K_43 tatal meu a murit in 2012 august ,suntem 3 surori,si doua au facut succesiunea (una a acceptat partea ei si cealalta a refuzat in favoarea mamei)insa una nu a ... (vezi toată discuția)
Imobil mostenit- datorii la intretinere- vanzare fara acordul unui mostenitor? nykolla nykolla Buna ziua Am si eu o nelamurire...dupa moartea mamei mele,dupa ce sa facut succesiunea la un apartament de 2 camere am devenit coproprietar impreuna cu sora ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În ... Casa215 Casa215 Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În 1996 am fost cu mama la notar și am cedat și eu și mama dreptul meu în favoarea ... (vezi toată discuția)