Buna seara!
Am si eu o problema. Sunt angajat la o anumita firma de 10 luni de zile ca si operator calculator (asa este specificat in contract). Pot sa spun ca de la inceput au existat diferite probleme cu respectivul angajator, dar din cauza faptului ca am avut nevoie de acel loc de munca, nu am indraznit sa apelez la nicio institutie a statului pentru a mi le rezolva. Printre acestea pot enumera faptul ca nu s-au respectat atributiile din fisa postului, am semnat contractul in alb, si dupa nenumarate rugaminti (dupa aproximativ 2 luni) mi-a adus al treilea exemplar inregistrat la ITM care nu avea semnatura mea. Am facut prostia sa il dau inapoi si sa ii spun ca nu e semnatura mea, iar dupa inca o luna mi-a adus o copie scoasa la imprimanta pe care, ciudat lucru, aparea semnatura mea. State de plata am semnat vreo 3 din ianuarie pana acum in noiembrie(celalalte oare cine le-a semnat ?).
De curand, mi-am gasit un alt job, unde vreau sa incep cat mai repede munca(16.11.2009), si bineinteles am inaintat azi o cerere de incetare a contractului de munca cu acordul ambelor parti (fara preaviz) pentru ca am crezut ca putem rezolva totul pe cale amiabila, sa nu ii fac lui probleme. Insa angajatorul nu a vrut sa imi inregistreze cererea. Am incercat sa iau legatura telefonic cu el pentru a discuta si a rezolva problemele existente,implicit pentru de a-mi da un numar de inregistrare corespunzator cererii mele, dar acesta nu vrea deloc sa colaboreze. Cunoscandu-l, am indoieli ca imi va inchide contractul de munca la timp si ca imi va da toate drepturile salariale care imi cuvin, inclusiv pentru zilele de concediu neefectuate.
Ce ar trebui sa fac ca sa fiu sigur ca imi voi primi banii si voi putea ridica cartea de munca in termenul legal pentru a ma putea angaja legal la noul loc de munca ?
Sa trimit o demisie la zi (fara preaviz) cu anumite motivatii prin fax sau scrisoare recomandata ?
Va multumesc anticipat!