avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Activitate ct78sby

Activitate ct78sby

Buna ziua,

As vrea sa reziliez in contract incheiat de firma unde sunt administrator si UPC. Sunt inca in perioada contractuala de 2 ani si cei de la UPC imi spun ca trebuie sa platesc o taxa de reziliere. Puteti sa imi spuneti daca o persoana juridical beneficiaza de aceleasi conditii si protective ca si o persoana fizica?
Doresc sa le multumesc tuturor care si-au gasit timp sa-mi raspunda la postul initiat de mine si sa ii anunt ca am rezolvat problema. Am contactat un avocat care le-a solicitat celor de la Groupama o justificare scrisa a incadrarii culpei comune pe care au judecat-o ei. Dupa 2 zile m-au sunat cei de la asigurare si mi-au zis ca cei de la Bucuresti au revizuit dosarul si l-au incadrat la despagubire 100%. Or fi cei din Bucuresti mai destepti?:)). Ideea e ca in aceste 10 zile am fost atat de umilit de cei de la asigurari incat am decis : sa-mi fac CASCO si sa apelez la el de cate ori am nevoie si sa folosesc serviciile Politie Romane de care ori voi fi implicat intr-un accident.
Cu respect,
Sebastian Ganea
Faptul ca eu am parcat la mai putin de 25 metri de intersectie este pedepsit de Codul rutier prin intermediul Politiei Romane cu amenda contraventionala de 50 ron nu de 35 milioane cum imi zic astia de la Asigurare.Nu inteleg de ce nu imi dau o justificare scrisa a deciziei lor : conform carei legi, articolul cutare.Ei tot iau in brate un protocol semnat intre societatile de asigurare, de care eu nu am auzit si nici nu l-am semnat. Oricum mi se pare cea mai mare magarie posibila sa puna in mana societatilor de asigurare judecarea unui culpa a ccidentul de circulatie.Un credeam ca " constat amiabil " ( scuzati cacofonia ) inseamna ca cei doi soferi se inteleg asupra vinovatiei. Oricum as ramane profund indatorat daca unul dintre dumneavostra consultatnti de asigurari sau persoane cu pregatire in domeniu ar putea sa-mi spuna conform carui articol din ce lege s-a judecat dosarul in acest fel. Nu de alta dar maine un sofer poate fi incadrat la culpa comuna datorita faptului ca are masina. Daca nu si-ar fi cumparat masina accidentul nu ar fi fost posibil, corect?

Numele meu este Ganea Sebastian domiciliez in Constanta si as dori sa ma ajutati cu un raspuns la o situatie dificila in care ma aflu.
In dimieata zilei de 09.11.2009 mi-am gasit masina parcata pe strada unde locuiesc avariata grav pe partea stanga. M-am prezentat imediat la Sectia de Politie de care apartin unde am depus o plangere pentru identificarea faptasului. Acestia m-au anuntat pe data de 10.11.2009 ca l-au identificat pe faptas care conducand un moped a intrat in masina mea. Ne-am intalnit cu respectivul si ne-am deplasat la sediul societati de asigurare Groupama unde avea RCA-ul mopedul si incheiat un constat amiabil unde dansul si-a recunoscut vina pentru accident spunand ca a calcat pe o piatra si de aceea s-a intamplat accidentul.
In data de 12.11.2009 am fost anuntat verbal de inspectorul de la societatea Groupama ca dosarul a fost solutionat si incadrat la culpa comuna cu despagubire 50% deoarece masina mea era parcata la mai putin de 25 de metri de o intersectie. Precizez ca masina mea era parcata pe str. Badea Cartan iar mopedul circula pe aceeasi strada prezenta intersectiei neavand nici o relevanta in producerea accidentului. Maina mea nu i-a stanjenit vizibilitatea, nu l-a obligat sa schimbe directia sau sa execute vreo manevra suplimentara.
Nu exista un semn de parcare interzisa pe acesta strada ea fiind plina de masini parcate similar cu a mea. In orasul Constanta exista locuri de parcare marcate de Primarie, parcari cu plata care nu respecta aceasta regula.( enorm de multe) Cei de la asigurari refuza sa imi elibereze justificarea scrisa a deciziei lor. Am fost si la CSA unde am depus o plangere pentru acesta situatie. As dori sa stiu de la dumneavostra cum as putea sa rezolv aceasta situatie pentru a fi despagubit 100 %.
In speranta ca veti gasi timpul pentru un sfat pe care sa mi-l dati,

Cu respect,
Sebastian Ganea