avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Activitate nikole.d

Activitate nikole.d

Buna ziua,
In urma unei sesizari legata de corectitudinea modului de calcul al cotelor de intretinere si a calculului penalitatilor facut la Serviciul Control Financiar Asociatii de Proprietari, am primit urmatorul raspuns: "In urma controlului s-au constatat nereguli cu privire la: Registrul inventar nu este infiintat, Registrul Fondului de rulment, Fondului de reparatii, Fondului de penalitati si a fondurilor sumelor speciale nu sunt constituite in format tipizat, iar situatiile aferente acestor registre, ce au fost prezentate nu sunt intocmite conform OMEF 1969/2007. Listele cotelor de intretinere nu sunt intocmite conform legislatiei in vigoare, respectiv pretul apei reci este modificat, diferentele de apa rece nu sunt calculate pe cota parte indiviza, salariile angajatilor sunt impartite pe numar de persoane si nu pe cota parte indiviza, nu s-a respectat termenul legal de 20 zile intre data afisarii si data scadenta a listei de plata. Nu au fost evidentiate pe lista de plata referintele de calcul pentru cheltuielile pe numar de persoane si cheltuielile pe cota parte indiviza. Raportul comisiei de cenzori pentru anul 2008 nu a fost intocmit de catre cenzor. Registrul de casa nu este intocmit conform Legii contabilitatii nr. 82/1991, neprezentand rulaj, total si sold zilnic. Nu s-a intocmit si depus pana in prezent, la termenele stabilite de Legea 230/2007 situatia soldurilor de activ si de pasiv la data de 31 decembrie si 30 iunie a fiecarui an. Aceasta situatie nefiind intocmita, nu se cunoaste soldul fondurilor existente si nici soldul contului curent bancar al asociatiei.........
La finalzarea controlului a fost incheiat unraport de control financiar contabil ce a fost trimis doamnei Moldoveanu Paula, ce are obligatia de a-l afisa la loc vizibil pentru a fi cunoscut de toti proprietarii blocului 112."
Fata de cele relatate, si cu mentiunea ca dna Moldoveanu Paula - presedinta asociatiei - nu a afisat nici la aceasta data raportul de control financiar, va rog sa-mi spuneti ce posibilitati de atac am pentru situatia de fata.
Va multumesc.
Răspuns la discuția executare silita
Buna seara,
Asa cum m-ati sfatuit am fost la administratora sa platesc datoria pentru care exista executarea silita si ...surpriza. Nu a vrtut sa-mi incaseze banii pe motiv ca nu-i da voie executoarea. In situatia nou creata ce mai pot face? Pot trimite banii prin posta pe adresa asociatiei?
Buna ziua
Va multumesc pentru raspuns. Ati putea sa-mi spuneti si cum pot intra in legatura cu executorul inainte ca acesta sa ma contacteze?
Ati putea sa-mi spuneti si o lege sau un articol de lege pe care sa-l pot invoca in contestatie? Si ce sanse de rezolvare sunt in general la aceste contestatii? Va multumesc
Buna ziua
Va rog daca stie cineva ce pot intreprinde in cazul in care exista o executare silita obtinuta de asociatia de locatari pentru neplata cheltuielilor de judecata si a penalitatilor la cotelor de intretinere?
Răspuns la discuția pretentii perimare
Buna ziua
Ce pot face in situatia in care exista o executare silita obtinuta de asociatia de proprietari pentru neplata penalitatilor si a cheltuielilor de judecata? Va rog ajutati-a cu un sfat. Multumesc
De acord, dar asta nu inseamna deturnare de fonduri daca nu exista un proces verbal semnat de 50+1 membrii asociatiei de proprietari?
Buna ziua! In cazul in care asociatia de proprietari angajeaza un avocat, intr-un proces cu un locatar din ce fonduri poate fi platit? Stie cineva? :stunned:Multumesc.
Răspuns la discuția pretentii perimare
Ma judec cu asociatia de proprietari din anul 2003 pt neplata cotelor de intretinere. Pretentiile asociatiei fiind de 5.142,84 ron. pe o perioada de 3 ani.In urma inscrisurilor depuse la dosar de catre asociatia de locatari si acelor depuse de mine in contradictoriu, instanta a aprobat efectuarea unei expertize contabile care a demonstrat ca aveam restanta neplatita in valoare de 246,61 ron, respingand actiunea reclamantei ca fiind neintemeiata (actiunea reclamantei a fost admisa in proportie de 4,98%). Intr-un alt proces in care obiectul dosarului este neplata intretinerii pe perioada iunie 2003 - ianuarie 2007, perioada iunie 2003 - ianuarie 2005 a fost prescrisa de catre instanta, obligandu-ma pe mine sa platesc 9220,82ron cote intretinere restanta si 9363,28 ron penalitati la restanta ceea ce contravine art. 230/2007, acare stipuleaza ca penalitatea nu poate depasi restanta. In acest caz am facut recurs si instanta a modificat hotararea privind penalitatile. Acum am primit citatie de la judecatorie pentru un alt dosar cu biectul "pretentii perimare". Va rog sa-mi spuneti daca aceste pretentii perimare pot avea legatura cu cele relatate mai sus si ce urmari pot avea si ce masuri pot lua pentru a le contracara, avand in vedere ca situatia financiara nu-mi permite sa angajez avocat. Astept raspuns. Va multumesc.
Buna ziua . Ma comfrunt cu urmatoarea problema si as avea nevoie de putin ajutor din partea cuiva care are habar sau care a trecut prin asa ceva . In urma procesului avut cu asociatia de proprietari instanta a hotarat ca o perioada de 3 ani a fost prescrisa . Este posibil ca la sentinta respectiva a instantei judecatoresti din data de 03.04.2008 asociatia de propietari sa ma cheme din nou in judecata pentru "FOND - PRETENTII PERIMARE" ? . Daca cineva poate sa ma ajute cu un sfat sau un raspuns . Va multumesc !:stunned: