Am contestat un pv radar intrucat in momentul constatarii contraventiei echipajul se afla in mers si nu mi s-a prezentat buletinul de verificare metrologica a aparatului.In PV nu erau specificate seria si numarul aparatului Radar cu care s-a facut inregistarea, doar numarul de inmatriculare al echipajului si tipul aparatului Python 2. La judecatorie politia a trimis o intampinare in care scrie ca dovada se face cu " raportul agentului constatator, fotografii radar, buletin de verificare metrologica, atestat operator radar." La judecatorie, cand am fost audiat , presedintele a citit superficial motivarea plangerii (3 pagini in 10 secunde), mi-a spus ca politia a depus probele respective la dosar, m-a intrebat daca mai am ceva de adaugat in afara de ce am scris initial, dupa care mi-a spus ca ramane in pronuntare.NU AM VAZUT PROBELE. Pot solicita copii dupa acestea sau le-as putea verifica cumva? Ma intereseaza cum arata buletinul de verificare metrologica, ce elemente de identificare a aparatului radar contine (seriile acestuia, numarul masinii pe care este montat sau ambele elemente) pentru a putea verifica daca acel buletin se refera la aparatul cu care am fost inregistrat. Mai mult, este specificat in buletin tipul de radar (stationar sau in regim de patrulare)? Care credeti ca va fi sentinta?
Astazi 15.11.2009 am fost inregistrat de un aparat radar pe DN2, in afara localitatii Cotorca cu viteza de 136 km/h. Echipajul Radar se afla in mers, venind pe contrasens, fapt consemnat de mine in procesul verbal incheiat, la rubrica "alte mentiuni". Totodata, in procesul verbal scrie : " a fost inregistrat de aparatul radar PITHON II montat pe auto DACIA cu nr. MAI 00000, cu viteza de...", fara sa se mentioneze datele de identificare ale aparatului.
Cum ma sfatuiti sa redactez contestatia ?