avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie RADAR in pronuntare. CE CREDETI?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie RADAR in pronuntare. CE CREDETI?

Am contestat un pv radar intrucat in momentul constatarii contraventiei echipajul se afla in mers si nu mi s-a prezentat buletinul de verificare metrologica a aparatului.In PV nu erau specificate seria si numarul aparatului Radar cu care s-a facut inregistarea, doar numarul de inmatriculare al echipajului si tipul aparatului Python 2. La judecatorie politia a trimis o intampinare in care scrie ca dovada se face cu " raportul agentului constatator, fotografii radar, buletin de verificare metrologica, atestat operator radar." La judecatorie, cand am fost audiat , presedintele a citit superficial motivarea plangerii (3 pagini in 10 secunde), mi-a spus ca politia a depus probele respective la dosar, m-a intrebat daca mai am ceva de adaugat in afara de ce am scris initial, dupa care mi-a spus ca ramane in pronuntare.NU AM VAZUT PROBELE. Pot solicita copii dupa acestea sau le-as putea verifica cumva? Ma intereseaza cum arata buletinul de verificare metrologica, ce elemente de identificare a aparatului radar contine (seriile acestuia, numarul masinii pe care este montat sau ambele elemente) pentru a putea verifica daca acel buletin se refera la aparatul cu care am fost inregistrat. Mai mult, este specificat in buletin tipul de radar (stationar sau in regim de patrulare)? Care credeti ca va fi sentinta?
Cel mai recent răspuns: ticut , utilizator 10:24, 6 Ianuarie 2010
Dava vi se respinge plingerea urmeaza sa declarati recurs in 15 zile de la comunicarea hotaririr interval i n care aveti acces la dosar pentru a cunoaste continutul documentelor de care faceti vorbire.
cred ca ar fi bine sa pregatiti bani de amenda si sa nu mai fiti asa increzator in instantele romanesti! din experienta proprie va spun ca recursul va va fi respins si veti pierde timp si bani aiurea! totusi puteti incerca si va urez multa multa bafta pentru ca e o lupta cu morile de vant!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Veridicitate probe video/foto radar adixadi adixadi Cum pot sti care este momentul inregistrarii vitezei, daca pe imagine viteza este aceeasi de la inceputul si pana la sfarsitul inregistrarii? Imaginile apar ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda circulatie Mihai.Deac Mihai.Deac Buna ziua. Am primit o amenda de circulatie si am constatat ca in PV nu este trecuta seria si tipul aparatului de radar utilizat.Scrie doar asa:...inregistrat ... (vezi toată discuția)
Certificatul de omologare al cinemometrului.... awbdan awbdan Am fost surprins in localitate cu 114 km/h ( radar stationar), am cerut politistului certificatul de omologare, cerificat de operator radar, si ordin de ... (vezi toată discuția)