Va multumesc, dragii mei, pentru receptivitate, cu toata consideratia mea. Dar continui sa fiu nedumerita, cum se intampla ca nu exista o solutie?
Motivele nedumeriirii mele sunt:
1. procesul de punere a persoanei date sub interdictie juridica a fost contrafacut, iar cand am cautat la arhiva si in oricare alta parte hotararea despre interdictie nu am gasit-o, pusesem dosar in judecata pentru anularea interdictiei si judecatoarea ne cerea obligatoriu si aceasta hotarare;
2. nimeni nu a stiut de careva judecata referitor la interdictie, peste un timp am fost pusi in fata faptului si atat, deci ni se spunea ca este o hotarare dar hotararea nu am reusit s-o obtinem.
3.este cerere din numele persoanei puse sub interdictie si a reprezentatului tutorelui adresata notarului privind anularea testamentului, dar aceasta cerere nu stiu din care motive nu a fost acceptata de notar, a fost acceptata si inregistrata notarial doar cererea din numele persoanei puse sub interdictie(testamentarul), care ulterior a fost inregistrata la ministerul justitiei.
4.intrebare: ce se poate de facut pentru ca mostenitorii testamentari compromisi si cei legali la fel compromisi sa fie declarati nedemni?
Sa ne urcam de-asupra lucrurilor, dragii mei, stiti foarte bine ca orice situatie poate fi descurcata, legile sunt facute nu pentru ca sa indreptateasca crimele ci sa se faca claritate, apeland in toate cazurile la lege nu orbeste ci inteligent.
Va multumesc anticipat si va indemn sa-mi dati propuneri de solutionare!
vad contradictii in relatarile despre acelasi subiect-revocarea testamentului...rog, sa mi spuna cineva, reiesind din practica sa profesionala, da nu din cele invatate doar, ce solutie poate fi propusa pentru schema cronologica de mai sus, de la 18 noiembrie, data de utilizatorul stagzb.
VA MULTUMESC MULT!
Voi enumera datele concrete in ordine cronologica a unor evenimente:
1) 11.10.2001---autentificarea de dl D a testamentului in favoarea domnilor X si Y.
2) 12.05.2004---autentificarea de dl D a testamentului in favoarea domnilor X, Y,Z, si T.
3) 08.01.2006---punerea dlui D sub interdictie si numirea dlui X ca tutore.
4) 27.02.2008---destituirea din tutore a dlui X si instituirea dlui A ca tutore.
5) 01.11.2008---procura eliberata notarial din numele tutorelui A dlui B pentru a apara drepturile celui tutelat ,dlui D, in toate instantele.
6) 09.09. 2008--DECLARATIE DE REVOCARE a testamentelor din pp. 1) si 2) semnata de persoana tutelata, dl D, in prezenta notarului si a dlui B.
7) 06.10.2009--numirea dlui B ca tutore
8) 05. 11.2008---cerere SCRISA DE MANA LIBERA de REVOCARE a testamentelor din pp. 1) si 2) din numele persoanei tutelate (vezi p.3, punerea sub interdictie), dlui D, si semnata de dl D si dl B (vezi p. 5, procura)), CERERE NEPREZENTATA NICI PANA AZI LA NOTAR.
9) 13.11.2009---decesul dlui D (vezi p.3, punerea sub interdictie )
INTREBARE:
1.TESTAMENTELE DIN PP. 1) SI 2) SUNT REVOCATE CA URMARE A DECALARATIEI DE REVOCARE DIN P.6)?
2. POT FI REVOCATE TESTAMENTELE DIN PP. 1) SI 2) DE CEREREA DE REVOCARE DIN P.8?
3. DACA TESTAMENTELE DIN PP.1) SI 2) NU SUNT REVOCATE ATUNCI CE AR MAI PUTEA FACE TUTORELE, dl B(vezi p. 7), PENTRU A LE REVOCA?
mersi muult!! si mai am o intrebare, va rog: in ce fel administreaza tutorele bunurile defunctului?
SCOPUL NOSTRU E DE A DECLARA NEDEMNI MOSTENITORII TESTAMENTARI SAU LEGALI.