avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revocarea testamentului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revocarea testamentului

in care conditii revocarea testamentului efectuata de o persoana pusa sub interdictie juridica nu ar fi nula?#-o
Cel mai recent răspuns: stagzb , utilizator 15:58, 5 Februarie 2010
daca revocarea testamentului a fost solicitata de tutore in numele persoanei puse sub interdictie judecatoreasca, acest act nu este lovit de nulitate .
aceasta deoarece, tutorele desemnat de autoritatea tutelara il poate reprezenta pe interizul judecatoresc in toate actele sale si semneaza in numele acestuia.
mersi muult!! si mai am o intrebare, va rog: in ce fel administreaza tutorele bunurile defunctului?
SCOPUL NOSTRU E DE A DECLARA NEDEMNI MOSTENITORII TESTAMENTARI SAU LEGALI.
buna ziua!
cauzele de nedemnitate succesorala sunt de stricta interpretare si aplicare! vezi art 655 cod civil.
...testamentul e un act esentialmente personal astfel incat nu poate fi facut prin reprezentant conventional sau legal...deci, nici revocarea lui nu poate fi facute decat de cel care a intocmit testamentul...in cazul in care acesta e pus sub interdictie judecatoreasca testamentul nu mai poate fi revocat...
Buna seara.

Voi enumera datele concrete in ordine cronologica a unor evenimente:

1) 11.10.2001---autentificarea de dl D a testamentului in favoarea domnilor X si Y.
2) 12.05.2004---autentificarea de dl D a testamentului in favoarea domnilor X, Y,Z, si T.
3) 08.01.2006---punerea dlui D sub interdictie si numirea dlui X ca tutore.

4) 27.02.2008---destituirea din tutore a dlui X si instituirea dlui A ca tutore.
5) 01.11.2008---procura eliberata notarial din numele tutorelui A dlui B pentru a apara drepturile celui tutelat ,dlui D, in toate instantele.
6) 09.09. 2008--DECLARATIE DE REVOCARE a testamentelor din pp. 1) si 2) semnata de persoana tutelata, dl D, in prezenta notarului si a dlui B.
7) 06.10.2009--numirea dlui B ca tutore
8) 05. 11.2008---cerere SCRISA DE MANA LIBERA de REVOCARE a testamentelor din pp. 1) si 2) din numele persoanei tutelate (vezi p.3, punerea sub interdictie), dlui D, si semnata de dl D si dl B (vezi p. 5, procura)), CERERE NEPREZENTATA NICI PANA AZI LA NOTAR.
9) 13.11.2009---decesul dlui D (vezi p.3, punerea sub interdictie )

INTREBARE:

1.TESTAMENTELE DIN PP. 1) SI 2) SUNT REVOCATE CA URMARE A DECALARATIEI DE REVOCARE DIN P.6)?
2. POT FI REVOCATE TESTAMENTELE DIN PP. 1) SI 2) DE CEREREA DE REVOCARE DIN P.8?
3. DACA TESTAMENTELE DIN PP.1) SI 2) NU SUNT REVOCATE ATUNCI CE AR MAI PUTEA FACE TUTORELE, dl B(vezi p. 7), PENTRU A LE REVOCA?

Alte discuții în legătură

Desemnare tutore/curator anterior desesului georgia_qaz georgia_qaz Buna ziua, va adresez rugamintea de a ma ajuta cu informatii privind modalitatea prin care sora mea care are 2 copii, locuieste impreuna cu tatal copiilor ... (vezi toată discuția)
Tutore legal d-a-n-i-e-l d-a-n-i-e-l am o cunostinta bolnava de cancer. are un copil infiat de la 1 an iar acum are 13 ani. sotul a decedat in urma cu 8 ani ea dar traieste in concubinaj de 6 ani ... (vezi toată discuția)
Act de incuviintare tutela cica elena cica elena Ce trebuie sa fac pentru a primi tutela unui nepot cat maica sa e plecata in strainatate?Copilul nu are decat mama.Daca se poate sa imi spuneti ce acte imi ... (vezi toată discuția)