avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Activitate cocutza13

Activitate cocutza13

Răspuns la discuția Rog sfatul unui avocat
Buna seara,
Parintii mei initial au vrut sa achizitioneze o alta locuinta pentru mine tot cu contract de intretinere. Acest lucru am inteles ca nu mai este posibil pentru ca eu acum sunt casatorita si nu mai poate fi bun propriu este bun familial. In aceste conditii ei vor sa-mi dea suma respectiva care este destul de consistenta dar cu conditia sa ma asigur ca el nu intra in drepturi. Sa inteleg ca ar fi posibil acest lucru chiar cu dovada ca banii provin din vanzarea unei case pe care o aveam de la parinti, chiar daca era cu contract de intretinere?
Multumesc din suflet pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Rog sfatul unui avocat
Multumesc pentru raspunsuri.
Intr-adevar din acei bani as vrea sa achizitionez o alta casa si vreau sa ma asigur ca acea casa va ramane a mea si a copiilor mei in cazul unui divort. Deci sa inteleg ca trebuie sa fac un act la notar cum ca parintii mei imi doneaza acei bani mie personal. Sper sa se poata face ceva pentru ca am observat ca al meu sot nu prea are ganduri ortodoxe si vreau sa-mi iau masuri de precautie mai ales ca avem si doi copii.
Buna ziua,

Rog un avocat sa ma lamureasca in problema aceasta.
Sunt casatorita de 10 ani, inainte de casatorie (deci pe numele de fata) parintii mei mi-au facut acte pe casa, contract de intretinere. Acum parintii vor sa vanda casa si sa-mi dea banii dar nu stiu cum sa facem cu actele. Ei vor sa fie siguri ca in cazul divortului dintre mine si sot acesti bani (sau bunurile cumparate din ei) sa nu faca obiectul partajului. In aceste conditii cum am putea proceda?
Va multumesc anticipat!