avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Activitate ValiF

Activitate ValiF

Răspuns la discuția Plata reparare telefon gasit
Va multumesc pentru raspunsuri, deja am mai iesit din starea de panica in care intrasem datorita acestei situatii in care sunt.

O sa va tin la curent in cazul in care vor mai aparea si alte necunoscute in problema mea (sa dea Dumnezeu sa nu).
Răspuns la discuția Plata reparare telefon gasit
Multumesc inca o data, o seara placuta si noapte buna domnule avocat!
Răspuns la discuția Plata reparare telefon gasit
Pai m'a sunat a doua zi dupa ce i'am returnat telefonul sa'mi spuna ca nu merge. Telefonul este o chinezarie dual-sim, Anycool T818 si cred ca il are de anul acesta (nu mai retin data achizitiei, de pe certificatul de garantie depus de el la politie).
Răspuns la discuția Plata reparare telefon gasit
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!

O sa incerc sa ma tin tare pe pozitii deoarece sunt convins ca va incerca sa ma mai contacteze telefonic si sa faca presiuni asupra mea pentru plata reparatiei.

Eu ma retrag, o seara placuta in continuare tuturor!
Răspuns la discuția Plata reparare telefon gasit
Deci ma sfatuiti na nu dau nici un ban individului? Sunt speriat de plangeri penale, de procese si din aceasta cauza nu stiu cum sa mai procedez.

Va multumesc respectuos si pentru raspunsurile dumneavoastra domnule frank_kvitta!
Răspuns la discuția Plata reparare telefon gasit
Dar daca nu ii platesc nu isi va retrage plangerea si am inteles de la comisarul de politie ca se va ajunge in instanta...eu am un an foarte greu, sunt la Politehnica in ultimul an si ultimul lucru ar fi sa imi petrec timpul si sa imi cheltuiesc banii (de care nu dispun) prin tribunale la judecata...plus ca nu am trecut niciodata prin asa ceva.
Răspuns la discuția Plata reparare telefon gasit
Deci eu am gasit telefonul (acest lucru poate fi probat si de inregistrarile video din magazin), proprietarul telefonului facand in schimb plangere de furt.

Comisarul de politie mi'a spus ca este foarte bine ca am restituit telefonul in mai putin de 10 zile, deoarece se considera infractiune de insusire a bunului gasit daca il tineam mai mult de 10 zile.

De stricat telefonul nu aveam cum sa il stric...telefonul (dupa o convorbire cu un tehnician de la un service specializat cu astfel de telefoane) este o chinezarie dual sim, touchscreen dar si cu taste, cu TV deci un chinese wonder care au o rata foarte mare de defectare, ghinionul meu fiind ca s'a si defectat in perioada asta.

Dar ma intriga faptul ca beneficia de garantie si totusi a recurs la repararea intr'un alt service decat cel al firmei si astfel pe banii mei.

Va multumesc respectuos pentru raspunsul promt pe care mi l'ati dat domnule avocat.
Bună ziua / bună seara!

De aproximativ o lună şi jumătate mă lovesc de o situaţie tare ciudată în ceea ce priveşte un telefon ce l’am găsit într’un magazin.

Problema mea ar fi următoarea: am găsit pe la începutul lui august într’un magazin alimentar un telefon şi, ca 9 români din 10 am zis să mă bucur de faptul că l’am găsit (am pierdut la rândul meu 2 telefoane şi unul mi s’a furat).

La aproximativ o săptămână, posesorul telefonului m’a găsit cu ajutorul înregistrărilor video de pe camerele de supraveghere din respectivul magazin, eu făcând aproape zilnic cumpărături de acolo. I’am recunoscut omului că telefonul e la mine şi tot în aceeaşi zi ne’am întâlnit să i’l înapoiez. I l’am înapoiat, cu toate accesoriile, exact cum l’am găsit, inclusiv cu cartela SIM pe care nu o aruncasem.

După 1-2 zile am fost contactat telefonic de individ să’mi spună că nu’i merge telefonul (când i l’am înapoiat acesta avea bateria descărcată). L’am întrebat ce are, el mi’a zis că nu îi porneşte deloc şi mă tot întreba dacă i’am făcut ceva telefonului (se gândeam că am încercat cu un încărcător de la alt telefon). I’am explicat că nu am folosit deloc telefonul, partea cu încărcătorul pică din start pentru că 2 ani am lucrat ca manager într’un magazin de electronice şi electrocasnice şi eu mă ocupam chiar de accesorii, adică transformatoare, acumulatori şi am habar cu ce se mănâncă.

L’am rugat să îl trimită la service pentru că mi’a zis că are garanţie, a spus că îi este peste mână deoarece service’ul ar fi în Germania. I’am recomandat să meargă la un service autorizat să i se facă o constatare telefonului, în ideea de a vedea ce s’a întâmplat fără ca acesta să fie desfăcut şi să i se piardă garanţia.

În urmă cu o săptămână am fost contactat telefoni de un comisar de poliţie, acesta chemându’mă la post pentru că avea o plângere pentru FURTUL telefonului. M’am prezentat, i’am explicat situaţia, am dat şi o delaraţie cu cele întâmplate şi acesta mi’a recomandat să mă înţeleg cu posesorul telefonului privind repararea acestuia.

Astăzi am fost sunat de posesor, mi’a spus că a trimis telefonul într’un service printr’un amic al acestuia şi i s’a reparat pentru suma de 375 de lei, pe care are pretenţia să îi platesc, altfel nu îşi retrage plângerea de la poliţie. Telefonul, un Anycool T818 poate fi achizitionat nou, din magazin, cu o sumă de 450-500 de lei.

Mi se pare o sumă aberantă pe care mi’o pretinde, a dus telefonul la reparat fără să mă întrebe dacă sunt de acord, nu l’a trimis în service la garanţie, deşi telefonul are garanţie (am văzut certificatul la secţia de poliţie) şi respectivul a depus plângere că telefonul i s’a furat, când de fapt acesta l’a pierdut în magazin.

Sunt student în an terminal, nu îmi permit să plătesc atâţia bani şi mai ales pentru ceva ce eu nu am făcut, singura mea greşeală fiind că nu am lăsat telefonul unde îl găsisem în magazin.

Ce mă sfătuiţi să fac, sunt speriat pentru că este o acuzaţie gravă ce mi se aduce (de furt calificat) şi mi se bagă pe gât o reparaţie de telefon pentru o stricăciune pe care eu nu am făcut’o.

Astept răspunsurile dumneavoastră, vă mulţumesc anticipat!
Răspuns la discuția Retinere garantie gestiune
Sa inteleg ca nu am fost destul de explicit si sa reiau ceea ce mi s-a intamplat, cronologic!? Imi cer scuze, nu am un vocabular juridic bine pus la punct, e prima oara cand ma lovesc de o problema de aceasta natura.
Răspuns la discuția Retinere garantie gestiune
Pai de acolo am plecat de luna trecuta.
De dovedit nu cred ca vor incerca sa dovedeasca ca datorez bani pentru ca ... sunt chestiunile de care am amintit mai sus si care cred ca ii cam "incomodeaza". Plus ca ... retinere TOTALA de salariu, indiferent de ce paguba ar fi creat angajatul angajatorului ... eu nu am auzit ... e logic, e moral ca angajatul sa ia un ban ... trebuie sa traiasca ... sau daca e savarsire de infractiune ... se pedepseste conform legii ... dar in nici un caz sa te lase cu ochii in soare.