Multumesc frumos pentru raspunsuri, asa voi face. Somaj tehnic incepand cu 1 decembrie, apoi din 1 martie somaj ( cu preaviz in timp util etc).
Mai am o intrebare, cand intra totusi "in vigoare" ca sa sa spun asa, suspendarea unei firme, la data la care se ia hotararea AGA si se depun actele sau la data la care se judeca la Registrul comertului ? Am fost la Registru si nu m-am lamurit, ei spun ca chiar daca termenele sunt date acum pentru iunie 2010 firma e suspendata incepand cu 1 dec 2009 ( daca atunci se depun actele). Contabila spune ca nu, suspendarea intra in vigoare in ziua in care se ridica actele de la Reg Com., pana atunci se plateste forfetarul. Pana la urma cum este ?
Buna ziua,
am o firma care "nu mai merge" de aproximativ doi ani. Firma are 4 angajati, toti au peste 45 de ani, si practic am continuat activitatea si n-am suspendat firma doar pentru ca sa aiba asigurari. Din pacate a aparut si impozitul forfetar si nu mai sunt capabila sa ofer nici macar minimum pe economie.
Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1. Pot sa apelez la somajul tehnic dupa care sa trec toti angajatii in somaj ?
2. Pentru somajul tehnic inteleg din postarile de pe forum ca se anunta doar ITM. Pentru somajul " norma" cine se ocupa ( firma sau fiecare angajat ) si ce anume formalitati trebuie indeplinite ?
3. Angajatii pot sa plateasca individual, ulterior incheierii somajului, asigurarile pentru pensie si sanatate ? ( ca sa " ramana" in sistem, caci sanse de angajare la 54 /57 de ani sunt destul de mici)